IOC angriper Hviterusslands diktator Lukasjenko

Diktatorens PR-fiasko

Idretten vender seg mot Lukasjenko

DE STORE HOCKEYGUTTA: Vladimir Putin og Aleksandr Lukasjenko på isen sist vinter. De to politiske allierte er begge ihuga hockeyfans, og Russland har sagt seg villig til å overta ishockey-VM fra Hviterussland. Problemet er bare at også russerne snart kan bli ekskludert fra olympisk idrett. FOTO: AFP/Alexander Zemlianichenko.
DE STORE HOCKEYGUTTA: Vladimir Putin og Aleksandr Lukasjenko på isen sist vinter. De to politiske allierte er begge ihuga hockeyfans, og Russland har sagt seg villig til å overta ishockey-VM fra Hviterussland. Problemet er bare at også russerne snart kan bli ekskludert fra olympisk idrett. FOTO: AFP/Alexander Zemlianichenko. Vis mer
Publisert

MENINGEN var at Hviterusslands hockeygale diktator Alexandr Lukasjenko skulle sole seg i glansen av ishockey-VM på hjemmebane neste vår. Mesterskapet var ment å gi et splittet folk noe å forlyste seg over etter et halvår med valgsvindel etterfulgt av blodige sosiale protester.

Slike arrangementer er vanligvis som skapt for å samle folket bak diktatorer, men nå faller også dette gamle PR-trikset:

  • Diktatoren Lukasjenko er blitt ekskludert fra den olympiske familien, og VM er virkelig i fare.

I dag skulle lederne i det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) diskutere flytting av mesterskapet med Lukasjenko, men møtet ble utsatt fordi den svært omdiskuterte hockeysjefen René Fasel er blitt coronasyk på vei inn i dette kriseherjede landet.

Uansett går det mot avlyst VM og en gedigen PR-fiasko for Lukasjenko.

MENS norsk ishockey til slutt ba om at VM ble flyttet fordi det kan være farlig i Hviterussland både med opptøyer og virus, er IOC-president Thomas Bach langt helt tydeligere. Han har utestengt diktatoren fordi Lukasjenkos lakeier har «torturert, slått og trakkasert» idrettsfolk i løpet av de langvarige demonstrasjonene mot regimet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer