Dilemma for hysteriske Riise-fans i India

- Man vet jo ikke helt hva man skal si når fans gjør slikt.

 HEIET PÅ RIISE:  En del av supporterne som hadde møtt fram for å hylle Riise tidligere denne uka. Foto: OLSC Chennai
HEIET PÅ RIISE: En del av supporterne som hadde møtt fram for å hylle Riise tidligere denne uka. Foto: OLSC ChennaiVis mer

(Dagbladet): At Liverpool har opparbeidet seg en fanskare over hele verden, har John Arne Riise virkelig fått smake på.

På sine fotballeventyr har han hilst på supportere som støtter de røde fra Beatles-byen, og på Twitter får han en drøss av spørsmål og mer eller mindre konstruktive tilbakemeldinger fra de samme.

Slik er det også i India.

Har du spilt for Liverpool, så er du en stor stjerne.

Fikk et dilemma Medlemmer fra Liverpools supporterklubb i den indiske byen Chennai hadde et dilemma da Riise kom på besøk med Delhi Dynamos tidligere denne uka.

Skulle de støtte byens eget lag - Chennaiyin FC - eller støtte mannen som ga dem en rekke store opplevelser på sine 234 kamper i Liverpool?

Svaret ble åpenbart det siste.

For da Riise løp ut på banen denne uka - ble han hyllet av supporterklubbens medlemmer som hadde møtt fram til oppgjøret.

- Det er jo helt fantastisk å få oppleve slik støtte fra Liverpool-fansen. Dette har jeg jo følt siden dag én da jeg kom til Liverpool i 2001. Jeg får ekstremt med støtte og meldinger på sosiale medier hver uke, skriver Riise på mail til Dagbladet.

- Visste du at de kom før kampen?

- Etter at jeg signerte for Delhi så har jeg blitt kontaktet av Liverpools fanklubb i India. Jeg stilte opp på en event med dem for en måned siden også. Jeg fikk vite på Twitter at de skulle komme, men ikke med egen plakat og at det var så mange som kom.

- Hvordan var det å ha dem der under kampen?

- Det var veldig hyggelig. Man vet jo ikke helt hva man skal si når fans gjør slikt. Jeg vinket jo masse til dem og viste min takknemlighet. Man føler jo at man gjerne vil gjøre mer, men samtidig vet jeg at de setter pris på at man vinker og viser dem oppmerksomhet, sier Riise til Dagbladet.

Chennai vant kampen 4-0, men for de frammøtte Liverpool-supporterne var det nok møtet med Riise som var det viktigste den kvelden.

Topper liste Oppholdet i India har vært en sportslig suksess for Riise. Ikke bare er klubblaget Dynamos med å kjempe om en sluttspillplass i den indiske ligaen, men nordmannen ble nylig kåret til ligaens beste forsvarsspiller.

Dommen fra juryen lød:

 HYLLET AV LIVERPOOL-FANS:  John Arne Riise. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HYLLET AV LIVERPOOL-FANS: John Arne Riise. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Han har vært en av de beste signeringene denne sesongen. Han har vært solid og har vist seg fram som en naturlig leder.

Riise er stolt over hyllesten:

-Det er jo veldig hyggelig å bli satt pris på på den måten. Det viser at man har gjort en god jobb. Det er morsomt at jeg bare har spilt midtstopper her også. Det er flere gode forsvarsspillere her, så at jeg blir kåret til den beste betyr veldig mye og viser at alder er ingen hindring, sier nordmannen.

- Sesongen er straks over - har du noen plan for framtida?

- Sesongen nærmer seg slutten. Men det er nå det er alt å spille for. Vi går selvsagt for å vinne ligaen. Hva fremtiden bringer får vi se. Det er mye spennende på gang, sier 35-åringen kryptisk.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram