Dilling et nødvendig offer for kulturrevolusjonen på Ullevaal Stadion

Guttorm Dilling anerkjenner Norges Fotballforbunds rett til omorganisering, men det er en hake. Han nekter å være en del av den.

SAKSØKER NFF:   Tidligere administrativ leder for A-landslaget i fotball Guttorm Dilling (t.v.), saksøker Norges Fotballforbund etter at han ble omplassert til tilsvarende stilling for guttelandslaget. Dillings advokat Bjørn Fredborg Nilsen til høyre.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SAKSØKER NFF: Tidligere administrativ leder for A-landslaget i fotball Guttorm Dilling (t.v.), saksøker Norges Fotballforbund etter at han ble omplassert til tilsvarende stilling for guttelandslaget. Dillings advokat Bjørn Fredborg Nilsen til høyre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO TINGRETT (Dagbladet): Guttorm Dilling ble ikke fjernet fra stillingen som administrativ leder for A-landslaget i fotball fordi han ikke gjorde en god jobb. Han ble fjernet fordi Per-Mathias Høgmo utøvde en landslagstreners fornyelsesrett og sa han ville ha en annen. Og derfor har Dilling trukket NFF for retten.

Han vil ha igjen den jobben Per-Mathias Høgmo ønsker utført av en annen person.

ABSOLUTT ALLE VITNER i tingrettsal 818, fra NFFs generalsekretær Kjetil Siem til tidligere generalsekretær Karen Espelund, tidligere materialforvalter Per Svendsen, tidligere fotballpresident Per Ravn Omdal og tidligere landslagstrener Egil Olsen kunne ikke vært mer enige i at Guttorm Dilling er prima vare på det han kan, lojal til det nærmest selvutslettende og en mann som alltid gjør det han blir bedt om. De samme vitnene kunne med nesten like stor samstemmighet si at det er en landslagstreners rett til å velge de støttespillerne han ønsker. Sånn er det ute, og sånn er det i Norge også. Og når Dilling innledningvis kunne fortelle at han innrømmer NFFs rett til omorganisering, skulle man tro at denne ballen ikke hadde luft til å sprette i det hele tatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.