HILSTE I RETTEN:  Guttom Dilling og Jan Åge Fjørtoft hilste i Oslo Tingrett under rettssaken i januar. Foto: NTB Scanpix
HILSTE I RETTEN: Guttom Dilling og Jan Åge Fjørtoft hilste i Oslo Tingrett under rettssaken i januar. Foto: NTB ScanpixVis mer

Dilling vant fram mot NFF

Får 75 000 i erstatning.

(Dagbladet): I dag falt dommen i saken mellom Guttorm Dilling og Norges Fotballforbund (NFF).

Guttorm Dilling fikk medhold i søksmålet mot Norges Fotballforbund (NFF). Han er tilkjent 75.000 kroner i erstatning, men får likevel ikke gjeninntre som administrativ leder for herrelandslaget.

Dilling, som har vært fast ansatt i NFF siden 1983, gikk til søksmål  etter at NFF omplasserte ham. Han ble fjernet fra A-laget og tilbudt en rolle som administrativ leder for U21-landslaget, samt ungdomslandslagene nedover i systemet.

- Vi er selvfølgelig fornøyde med å få fullt medhold, sier Dillings advokat Bjørn Fredborg Nilsen til Dagbladet.

- Det viktigste er at han har fått fullt medhold og at prosessen har vært for dårlig fra NFFs side. Dette er gledens dag, fortsetter Nilsen.

Dilling selv ønsker nå å legge saken bak seg.

- Dette er ikke bare en viktig sak for meg, men for alle som står i et arbeidsforhold. Jeg vil anbefale alle faste ansatte innenfor idretten å lese dommen, fordi den gir verdifull informasjon til alle mine kolleger, sier Dilling i en pressemelding.

Vurderer anke - Grensene for arbeidsgivers styringsrett kan være vanskelige å trekke, og her har Oslo tingrett satt snevre rammer. Men retten har samtidig ikke villet gi Dilling umiddelbar rett til å komme tilbake gjennom midlertidig forføyning. I så måte ligger saken an til en bredere vurdering i Borgarting lagmannsrett om et år. Nå vil NFF benytte ankefristen på en måned til å vurdere dette nøyere, sier fotballforbundets advokat, Nicolay Skarning til NTB.

Dilling mente nedgraderingen var å se på som en oppsigelse, og han følte seg overvåket fordi han måtte melde fra dersom han skulle ut av hotellet.

Urettmessig fjernet Rettsaken gikk i Oslo Tingrett 26. og 27. januar.  Der kom landslagssjef Per-Mathias Høgmo  med en nådeløs karakteristikk av Dillings holdninger til de nye retningslinjene som ble innført.

- Ut ifra de prosessene vi har hatt det siste drøye året, og med den historikken, vil jeg synes det ville vært svært vanskelig å ha Dilling med videre. Det er ikke noe tema for meg, for å si det sånn, sa landslagssjefen.

NFF ga ham et tilbud om en tilsvarende lederstilling for de aldersbestemte landslagene, men det godtok ikke Dilling. Han følte seg urettmessig fjernet fra sin opprinnelige jobb.