Dimension Data fikk innvilget WorldTour-lisens

Gode nyheter for Edvald Boasson Hagens lag.

TILBAKE I WORLDTOUREN: Edvald Boasson Hagens Team Dimensions Data blir del av WorldTouren fra og med sesongen 2016. Her er nordmannen avbildet med personlig trener Fedrik Mohn under årets Tour de France.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TILBAKE I WORLDTOUREN: Edvald Boasson Hagens Team Dimensions Data blir del av WorldTouren fra og med sesongen 2016. Her er nordmannen avbildet med personlig trener Fedrik Mohn under årets Tour de France. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

(procycling.no): Team Dimension Data har fått bekreftet sin WorldTour-status av Det internasjonale sykkelforbundet UCI for sesongen 2016. Det melder laget som huser både Edvald Boasson Hagen og Mark Cavendish i en pressemelding onsdag.

- Dette er strålende, jeg er veldig glad på lagets vegne, våre samarbeidspartnere, støttepersonell og ryttere som har jobbet hardt over flere år for å bygge dette laget. Å få denne nyheten under treningsleiren vår i Cape Town, mens vi knytter sammen vårt nye lag, er ganske enkelt den beste mulige motivasjon på veien inn i 2016, sier teamsjef Douglas Ryder.

MTN-Qhubeka syklet sin første Grand Tour i Vuelta a Espana i 2014. I år ble prokonti-laget funnet verdig en plass i Tour de France, der lagets Steven Cummings rettferdiggjorde wildcard-invitasjonen ved å ta en imponerende etappeseier i Mende. Lagets Daniel Tekleheimanot hadde også et opphold i den prikkete klatretrøya.

Endringer i 2016

Neste år skrifter laget hovedsponsor og skal sykle under navnet Team Dimension Data. Det sørafrikanske mobiltelefonselskapet MTN trekker seg ut, mens informasjonsteknologi-selskapet Dimension Data kommer inn. På sponsorsiden kommer også Deloitte og Sapinda inn som samarbeidspartnere.

Laget har også gjort betydlige utskiftninger i rytterstallen idet blant andre Cavendish, Mark Renhsaw, Bernhard Eisel og Kanstantsin Siutsou har meldt overgang til det sørafrikanske laget. Cameron Meyer, Nathan Haas og Omar Fraile er også hentet inn. Laget har også forsterket støtteapparatet med Rolf Aldag og Roger Hammond.

- Som tittelsponsor er vi ekstremt stolte av å være del av lagets ikoniske fremskritt fra et av de fem wildcard-lagene å i årets Tour de France til World Tour-status. Vi ser frem til å akselerere vår reise sammen og fortsette å spille en rolle i utviklingen av afrikanske ryttere til profesjonelle syklister som skal konkurrere i noen av verdens største sykkelritt, sier Brett Dawson, sjef i Dimension Data.

Som del av WorldTouren er laget sikret invitasjon til samtlige Grand Tours og de store klassikerne. I forbindelse med oppgraderingen skal Dimension Data-laget også etablere et nytt kontinentallag med base i italienske Lucca. Det gjøres med sikte på å la unge, lovende afrikanske ryttere få muligheten til kjøre en solid europeisk sesong.

Boasson Hagen og resten av Dimension Data er for tiden på samling i Calpe Town.