disket: Peter Sagan albuet Mark Cavendish under dagens etappe av Tour de France. Sagan ble disket i etterkant av rittet. Video: Eurosport Vis mer Vis mer

Tour-dramaet:

Dimension-sjef etter Sagan-straff: - Åpner døra for å ha med seg pistol

Raser mot Sagan etter mulig Cavendish-exit

VITTEL (procycling.no): Likhet for loven var det arbeidsgiveren til Mark Cavendish ønsket seg etter at spurtstjernen ble presset inn mot barrierene av Peter Sagan.

Briten er ingen engel selv - men denne gangen gikk den brutale kampen om posisjoner verst utover ham selv.

Rittjuryen valgte å la Sagan fortsette Tour de France, men ila ham 30 sekunders tidsstraff og flyttet ham nedover på resultatlistene.

De har også kuttet spurtpoengene hans ned fra 95 til 15 i racet om den grønne trøya.

procycling.no opplyste Doug Ryder personlig om dette i målbyen Vittel:

- Ja, og vi har en rytter som kanskje er ute av hele rittet, sa Ryder med en alvorlig mine og var opplagt ikke fornøyd.

Renshaw ble kastet ut av rittet

Cavendish har selv opplevd å bli deklassifisert etter tøffe dueller mot Thor Hushovd i kampen om grønn trøye.

Bak ham har også spurtopptrekkeren hans opplevd å bli kastet ut av rittet. Det ble nemlig straffen etter at han skallet til Julian Dean for syv år siden.

Dimension Data benyttet episoden for alt den var verdt i bråket som fulgte etter tirsdagens etappe.

- Det var hode-mot-hode tidligere. Det skjedde med en av våre ryttere, og han ble sparket ut av hele rittet - ikke bare etappen. De trenger å granske det skikkelig. Noen ser ut til å komme unna med det, mens andre ikke.

- Er Sagan en rytter som kommer unna med ting? spurte TV 2.

- Å bli fjernet fra etappen, det rammer ham og hans ritt - men det hjelper ikke oss og vårt ritt. Når det gjelder Mark og hans karriere. Han er en av sportens legender, og det er veldig skuffende.

Rasende Dimension-sjefer

Det var Rolf Aldag og Roger Hammond som holdt dialogen med juryen for det afrikanske WorldTour-laget.

Begge var rasende ettersom de mente Sagan slapp for lett unna.

Hammond valgte til slutt å løpe ned fra målområdet til UCI-kontoret med deler av pressekorpset på slep. Han krevde å få en forklaring for hvordan verdensmesteren fikk fortsette rittet etter armbruken i duellen mot Cavendish.

- Det er regler, og hvis det er innenfor regelverket å albue noen av sykkelen i 65 kilometer i timen, vil jeg være veldig overrasket. Hvis det bare blir 30 sekunders straff for å kaste noen av sykkelen, er døra åpen for å ta med en pistol neste gang, sa Aldag til TV 2.

Snakket til pressen med blødende finger

Cavendish kom også ut av bussen, og holdt et kort intervju med verdenspressen.

Da smilte han og var rolig, og sa han var optmistisk med tanke på å fortsette rittet.

- Når det gjelder skaden min, skal jeg dra og sjekke det ut etterpå, fortalte Cav.

- Jeg trenger definitivt noen sting i denne fingeren, for den blør en hel del. Med skuldra kan det ha noe med en tidligere skade å gjøre. Den ble slått bakover, så jeg er usikker om det har godt utover leddbåndene. Jeg er ingen doktor, men jeg følelsen jeg har nå er ganske bra.

Flere svin på skogen

Cavendish tok også overskriftene på hjemmebane i Harrogate i 2014. Der tok han sjansen på å bytte bane underveis i spurten, og klippet ned forhjulet til Simon Gerrans.

Verst gikk det imidlertid utover ham selv, og det var den skaden Cavendish refererte til under dagens korte seanse.

Den gangen tok briten kragebeinet, og løp risikoen for å bli fjernet fra rittet - om han ikke ble tvunget til å stå av selv. Han beklaget hendelsen i etterkant.

32-åringen klippet også ned Tom Veelers (Skil-Shimano) året i forveien. Den gangen tok han ikke på seg skylda. I etterkant var han uønsket til start i et ritt i Nederland, på grunn av måten han agerte på i den massespurten.