- Din dverg!

Michael Owen skjelt ut av VM-legende.

(Dagbladet.no): Forventningene foran Englands landskamp mot Aserbadjan i går kveld var høye. Selvsagt.

Og i oppladningen forsøkte en engelsk journalist seg på å bygge opp forventningene til en engelsk scoringsrekord på toppen av det hele.

- Hva er scoringsrekorden til England?

Spørsmålet gikk til Michael Owen, som troskyldig svarte:

- Fem mål.

Det skulle han ikke ha gjort, mener Aserbadjans legendetrener Carlos Alberto, som misforsto og trodde at Owen lovet scoringsrekord mot lilleputtnasjonen.

Og dermed fikk engelsk presse en herlig bisarr og ellevill pressekonferanse opp i hendene.

- Denne mannen - hva er navnet hans igjen? Nummer 10 ... den bitte lille som ikke spiller for Real Madrids førstelag, som sa at hvis Polen kunne slå Aserbadjan 8-0, så skulle England i hvert fall score åtte mål og han score fem, sa en forvirret brasilianser i St. James\' Parks presserom.

:STERKE MENINGER: Carlos Alberto var kapteinen til Pelé & co da Brasil vant VM i 1970. Gårsdagen ble benyttet til å kalle Michael Owen en dverg og andre ting. Foto: AP
:STERKE MENINGER: Carlos Alberto var kapteinen til Pelé & co da Brasil vant VM i 1970. Gårsdagen ble benyttet til å kalle Michael Owen en dverg og andre ting. Foto: AP Vis mer

Og nå var Carlos Alberto i gang:

- Hvem er egentlig Michael Owen? Har han vunnet noe i det hele tatt? Han spiller visstnok for Real Madrid, men sitter jo på benken hele tiden. Jeg aksepterer ikke at han tror han kan score fem mål mot mitt lag. Han er ingen mann, han er en dverg! fortsatte en stadig mer opphisset Carlos Alberto.

Før han kom med en siste kraftanstrengelse til den 172 centimeter høye spisen.

- Jeg nekter å snakke om ham mer. Jeg vil snakke om Beckham, Rooney, Ferdinand og Lampard. Men ikke denne dvergen. Denne dvergen bør pusse skoene til Beckham.

Sven-Göran Eriksson kunne knapt tro sine egne ører etter tiraden fra sin kollega - som helt og holdent bygger på en misforståelse.

- Han har aldri sagt at han skal score fem mål mot noe lag. Sånn er ikke Michael Owen. Jeg beklager at du har misforstått.

For ordens skyld: Michael Owen har vunnet noe. UEFA-cupen, FA-cupen og ligacupen. I tillegg har han blitt kåret til årets spiller i Europa.