- NARSISISTISK: LeBron James i TV-intervjuet der han annonserer at hans nye klubb er Miami Heat. Han slaktes nå både for valg av klubb og måten han gjorde det på av sin tidligere arbeidsgiver. Foto: AFP
- NARSISISTISK: LeBron James i TV-intervjuet der han annonserer at hans nye klubb er Miami Heat. Han slaktes nå både for valg av klubb og måten han gjorde det på av sin tidligere arbeidsgiver. Foto: AFPVis mer

- Din egoistiske, svikefulle og feige forræder

LeBron James slaktes etter «narsissistisk» TV-opptreden der han fortalte at han drar til Miami og en årslønn på 160 millioner.

||| (Dagbladet): LeBron James (25) omtales som den beste basketballspilleren siden Michael Jordan. Han ble kåret til NBAs mest verdifulle spiller både i fjor og i år og han persnoliggjør den amerikanske drømmen: Født i fattige kår av en alenemor, men har kommet seg til toppen takket være hardt arbeid.

Og fantastiske fysiske forutsetninger. LeBron er 2,03 høy og består av 118 kilo med muskler. I går ble det forøvrig kjent at en advokat saksøker LeBron og moren for svindel fordi han mener han er faren til basketballfenomenet.

- Jeg ble født med en gudegitt gave, og jeg prøver å utnytte den til fulle på basketballbanen. Forhåpentlig fortsetter jeg å holde meg frisk og skadefri slik at jeg kan fortsette å slå rekorder, sa James i vår da han ble tidenes yngste spiller i NBAs historie som passerte 15 000 poeng.

Superstjerna, som blant annet hadde en gjesteopptreden i serien Entrouage på slutten av sist sesong, har spilt for hjemklubben Cleveland Cavaliers siden 2003, men annonserte at han måtte bytte klubb for å vinne titler.

- Drar for å vinne Samtlige storlag i NBA lå paddeflate etter storspilleren, og i natt annonserte han sin nye klubb på direktesendt fjernsyn i USA.

- Jeg skal spille for Miami Heat neste sesong, det var hva jeg hadde bestemt meg for da jeg våknet i morges, sa LeBron i det direktesendte intervjuet på sportskanalen ESPN.

Miami Heat har ingen unnskyldninger for ikke å vinne titler de neste årene. Tidligere har de signert Chris Bosh fra Toronto i tillegg til at de har beholdt stjernespilleren Dwyane Wade. LeBron skriver under en fireårskontrakt verdt 630 millioner norske kroner - noe som gir en årslønn på 160 millioner kroner, dette før personlige sponsorer.

- Jeg drar ikke til Miami for å vinne kamper, for å vinne fem kamper på rad eller noe sånt. Jeg drar for å vinne titler - i mange år framover, sa LeBron.

Høyt dekorert LeBron James har vært tippet å bli akkurat det han er siden guttedagene. Han ble kåret til beste High School-spiller tre år på rad og på 18-årsdagen fikk han en hyggelig gave fra Nike: En sponsorkontrakt verdt 90 millioner dollar. Kontrakten gikk forøvrig ut i år, man kan si LeBron satt med gode kort på hånda under reforhandlingene ...

Første året i NBA ble han kåret til årets unge spiller. Seinere har han vært på årets lag i NBA seks ganger, kåret til seriens mest verdifulle spiller to ganger i tillegg til OL-gull fra Beijing fra 2008.

Men NBA-titler har det blitt dårlig med i Cleveland - nå drar han altså for å vinne dem.

Slaktes av Cleveland LeBron slaktes nå av sin tidligere arbeidsgiver i Cleveland. I et åpent brev fra majoritetseier Dan Gilbert sitter personkarakteristikkene løst:

- Som dere vet, vår tidligere helt, som vokste opp i denne staten har forlatt oss i kveld og er ikke lenger en Cleveland Cavalier. Dette ble annonsert etter flere dager med en narsissistisk selv-promoterende oppbygging som kuliminerte i et direktesendt TV-program. Som om denne «avgjørelsen» er ulik noe annet vi noen gang har sett i sportshistorien og i underholdningsbransen, heter det i brevet.

Videre kaller Gilbert ham «egoistisk», «hjerteløs», «svikefull» og en «feig forræder». Han garanterer også at Cleveland vil vinne NBA før Miami og «den selvutnevnte kongen gjør det» (Lebron James' kallenavn er «King James»).

Siden 2003 har Lebron et gjennomsnitt på 27,8 poeng per kamp, sju assists og sju returer - hver kamp.

VERDIFULL: LeBron James ble kåret til årets mest verdifulle spiller i NBA i 2009 og 2010. Foto: AP
VERDIFULL: LeBron James ble kåret til årets mest verdifulle spiller i NBA i 2009 og 2010. Foto: AP Vis mer