Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Din forbanna ape»

Derfor ble Yndestad utvist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går nektet både Hans Åge Yndestad og dommer Espen Berntsen å avsløre hva hvilke ukvemsord som gjorde at TIL-spilleren fikk marsjordre mot Lyn søndag.

Konfrontert med Bladet Tromsøs opplysninger om at han kalte Berntsen for «di ape», velger Yndestad å legge kortene på bordet.

- Jeg kalte ham for en forbanna ape, innrømmer Yndestad.

Han presterte å kjefte på seg to gule kort i løpet av fem minutter, etter å ha blitt avblåst for offside.

Dagen derpå framsto han som angrende synder.

- Selvfølgelig mente jeg ikke noe vondt med det. Da jeg fikk det første gule kortet var jeg så oppgitt, fordi det medførte at jeg måtte stå over kampen mot Rosenborg søndag. Da kom det en spontan reaksjon fra meg. Det skal selvsagt ikke skje, erkjenner han overfor Bladet Tromsø.

Ikke fornærmet

Han har imidlertid ingen intensjoner om å beklage overfor dommer Berntsen - som ifølge Yndestad har skremmende god hørsel.

APESTREKER: I løpet av fem minutter klarte Hans Åge Yndestad å kjefte på seg to gule kort. Da han kalte dommer Espen Berntsen for en «forbanna ape» var det ingen nåde. Foto: Ingun A. Mæhlum/Dagbladet
APESTREKER: I løpet av fem minutter klarte Hans Åge Yndestad å kjefte på seg to gule kort. Da han kalte dommer Espen Berntsen for en «forbanna ape» var det ingen nåde. Foto: Ingun A. Mæhlum/Dagbladet Vis mer

- Jeg sa det ikke spesielt høyt, forsikrer han.

Espen Berntsen har skrevet sin rapport til forbundet, men mister ikke nattesøvnen av apestrekene til Yndestad.

- Det har vært mye rart fra både publikum og spillere, men det bryr jeg meg ikke om i det hele tatt. Det er en del av gamet, sier han til avisa.

image: «Din forbanna ape»