«Din fordømte innvandrer»

Dette utsagnet skal ha utløst bråket på «brua».

• Dagbladet.no direkte: Følg Manchester United - Barcelona på live.dagbladet.no fra kl. 20.45.

(Dagbladet.no): I går kom det fram at en grov krenkelse av Patrice Evra kan ha vært den utløsende årsaken til bråket mellom Manchester Uniteds spillere og Chelseas banemannskap på Stamford Bridge.

I går var det foreløpig uklart hva som faktisk ble sagt, men i dag skriver både The Guardian og The Times at «din fordømte innvandrer» («you fucking immigrant») skal ha vært de utløsende ordene.

Chelsea avviser rasisme

Manchester United vil nå inkludere denne opplysningen i sine rapporter. Chelsea har på sin side avvist at det var rasisme inne i bildet, og nå vil de omfattende vitneavhørene kaste lys over saken.

Blant de som blir bedt om å forklare seg, er Manchester United-spillerne Gary Neville, Paul Scholes, Gerard Piqué, Park Ji-sung og Carlos Tevez.

I tillegg kan faktisk landslagssjef Fabio Capello og hans assistent Franco Baldini bli innkalt som vitner, ettersom de så det som skjedde.

Banemann var klar til å slå Evra? 

HER BARKER DE SAMMEN: Patrice Evra stormer fram med tunga ute, mens den mest aktive av banemannskapene står klar til å slå kraftig tilbake. Foto: MARTIN RICKETT/AP/PA/SCANPIX
HER BARKER DE SAMMEN: Patrice Evra stormer fram med tunga ute, mens den mest aktive av banemannskapene står klar til å slå kraftig tilbake. Foto: MARTIN RICKETT/AP/PA/SCANPIX Vis mer

Uenigheten skal ha hatt sitt utspring i at spillerne ønsket å jogge ned på banen, noe de har krav på, mens banemannskapene ville klippe gresset.

Angivelig ropte en av spillerne et skjellsord, noe som startet en ordkrig på banen. Et eller annet gjorde så at krangelen ble fysisk, og til slutt var rundt 30 personer involvert i tumultene.

Aller hissigst var tilsynelatende Evra og banemannen Sam Bethell. Av bildene framgår det at sistnevnte var klar til å tildele Evra et solid knyttneveslag.

«Din fordømte innvandrer»