«Din jævla nazist, kom deg til helvete vekk»

Sandefjord-spiss æreskjelte egen keepertrener.

EKSPLODERTE: Sandefjord-spiss Admir Rascic risikerer en streng reaksjon fra klubben etter den voldsomme tiraden mot keepertrener Hans Petter Olsen. Foto: Sandefjord Blad (gjengitt med tillatelse)
EKSPLODERTE: Sandefjord-spiss Admir Rascic risikerer en streng reaksjon fra klubben etter den voldsomme tiraden mot keepertrener Hans Petter Olsen. Foto: Sandefjord Blad (gjengitt med tillatelse)Vis mer

||| (Dagbladet): Sandefjord-spiss Admir Rascic ble nektet å delta på trening i helga etter å ha skjelt ut keepertrener Hans Petter Olsen på det groveste.

Sandefjord Blad skriver at bosnieren hadde kranglet med lagkamerat Erik Lamøy, og truet med å brekke beina hans, da Olsen forsøkte å være fredsmekler.

Det fikk Rascic til å eksplodere.

- Nazist. Ja, du. Nazist og rasist. Du snakker bare til utlendingene. Hvorfor snakker du ikke til de norske? Din jævla nazi. Alle sammen har lagt merke til det. Kom deg til helvete vekk, brøler han i videoen Sandefjord Blad har lagt ut på sine nettsider.

Keepertreneren sjokkert
Overfor avisa forklarer keepertreneren at det han sa til Rascic var «slik kan du ikke oppføre deg mot lagkameratene dine».

Etter utskjellingen ba han om at bosnieren ikke fikk komme på treningen dagen etter. Det gjorde han ikke, men Olsen er fortsatt rystet.

- Det har vært noen veldig spesielle dager. Gjennom hele mitt arbeidsliv har jeg jobbet med mennesker og mange av dem fra andre nasjoner. Jeg har trent aldersbestemte lag på Teie i mange år, og er stolt av det flerkulturelle miljøet vi har klart å skape. Jeg føler meg som en skvær og grei person, så å bli skjelt ut som rasist og nazist føles veldig ille. Det strider mot absolutt alt jeg står for, og derfor har det gått dypt innpå meg. Jeg har bare gått rundt og vært lei meg hele helgen, sier han til lokalavisa.

Det er ikke første gang Rascic er involvert i uheldige episoder på trening, i august i fjor ble han sendt hjem fra trening etter å ha sparket lagkamerat Martin Jensen i magen.

Det skjedde etter at Jensen hadde bedt ham bruke en annen tone mot de yngre spillerne på laget.

- Det var fryktelig dumt av meg, og det finnes egentlig ingen unnskyldning. Det er første gang jeg har gjort noe slikt, og jeg burde ikke ha reagert på den måten. Vi må kunne snakke sammen uten å slåss, sa en angrende Rascic den gang.

- Jeg ropte dumme ting
Nå har han igjen bedt om unnskyldning, og håper alle parter kan legge episoden bak seg.

- Jeg ble sinna på Lamøy og vi hadde en krangel. Så kom Hans Petter og blandet seg inn, og jeg ropte dumme ting til ham fordi jeg var sint. Det har jeg bedt om unnskyldning for, så nå får vi legge dette bak oss, sier han til Sandefjord Blad.

Overfor Dagbladet varsler han at han vil fortelle «sin historie»

- Det var ikke noe spesielt. Det er i fortida, og jeg vil helst ikke si noe om det, sa Rasic.

Rasic visste ikke at Sandefjords Blad hadde publisert en video av episoden på sine sider før Dagbladet gjorde han oppmerksom på det.

- Har de en video på siden sin? Jeg vil fortelle min historie, og mer, men jeg må fikse noen ting først.

- Hva mer vil du fortelle?

- Det kommer, men først må jeg ordne opp i noen saker.

Best betalt
Rascic fikk fullføre treningen med Sandefjord etter den grove utskjellingen av keepertreneren. Hovedtrener Patrick Walker begrunner det med at det hele startet og sluttet ganske raskt.

Han er imidlertid klar på at Rascic har krysset ei grense «man ikke skal tråkke over».

Sportslig leder Arne Dokken sier det skal tungtveiende årsaker til for å terminere kontrakten med bosnieren, som har igjen ett år av sin nåværende avtale.

Rascic er for øvrig spilleren med feitest lønningspose i Sandefjord. Han har vært involvert i 11 kamper denne sesongen uten å score.