NYTT BRUDD: Mjøndalens Vamouti Diomande har kjempet i over ett år for å komme tilbake etter denne skaden som han pådro seg i april i fjor. I kveld slo han opp den alvorlige kneskaden i en rekruttkamp for Mjøndalen.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
NYTT BRUDD: Mjøndalens Vamouti Diomande har kjempet i over ett år for å komme tilbake etter denne skaden som han pådro seg i april i fjor. I kveld slo han opp den alvorlige kneskaden i en rekruttkamp for Mjøndalen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

«Dio» var endelig tilbake. Så gikk det galt igjen: - Trist, grusomt og forferdelig

- Han sier nesten ingenting. Jeg får vondt i magen. Det er helt forferdelig, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen etter at Vamouti Diomande slo opp det grusomme bruddet.

(Dagbladet): Det hele var som et mareritt. Et mareritt han hadde opplevd før og som gjentok seg. Et mareritt som ikke tar slutt.

Vamouti Diomande (25) har kjempet i over ett år for å komme tilbake på fotballbanen. Lørdag 18. april i fjor gikk det fullstendig galt for Mjøndalens tekniske og hurtige kantspiller.

- Det er en grusom kneskade. Det var et kjempeslag for oss og veldig, veldig synd for «Dio», sa Mjøndalen-trener Vegard Hansen til Dagbladet den gang.

Afrikanerens kne var rett og slett ødelagt, og det var lenge fryktet at vingens karriere kunne være over. Den stygge skaden satte en alvorlig støkk i hele Mjøndalen-leiren. Diomande har kjempet så hardt for å komme tilbake og var endelig i aksjon igjen i en rekruttkamp i kveld.

- Vondt i magen Men det endte i et nytt mareritt for 25-åringen fra Elfenbenkysten. Akkurat da det begynte å se lyst ut for Diomande, ble det mørkt igjen.

I kveld slo han opp bruddet i en rekruttkamp for Mjøndalen mot Åssiden i 3. divisjon. Nå venter nye tunge måneder på sidelinja.

- Jeg har helt vondt i magen. Det er helt grusomt. Det er forderlig trist. Det er veldig trykka stemning i klubben nå og spesielt ille for Dio selv. Han sier nesten ingenting. Han er veldig trist, sier Hansen til Dagbladet på telefon fra sykehuset.

Mindre smerter enn sist Han og støtteapparatet er i likhet med Diomandes familie på sykehuset nå og støtter Mjøndalens uheldige stjerne, som opereres i morgen.


- Det var en oppbremsing som gjorde det. Vi skjønte med en gang at dette var stygt. Dessverre var det akkurat den samme skaden som sist. Det positive er at det er mindre smerter nå enn sist. Dio går ikke på smertestillende faktisk foreløpig, opplyser Mjøndalen-treneren.

- Nå må vi bare støtte ham så godt vi kan og være så empatiske som bare mulig. Det er veldig tungt, men vi må prøve å oppmuntre Dio etter beste evne, fortellerHansen.

Nok en gang måtte Mjøndalen-trener kjenne på den ekle følelsen, akkurat som for et drøyt år siden. Han satt i speakerbua i Mjøndalen og så hendelsen med egne øyne. Triste øyne.

- Forferdelig trist Hansen forteller at folk stivnet til på tribunen. Diomande, som ikke ble taklet i øyeblikket skaden inntraff, ble fraktet bort i ambulanse.

- Det så ut som han skled. Nå har jeg fått melding fra sykehuset om at bruddet er slått opp, og det er det samme som sist, forteller Hansen.


- Det er forferdelig trist for «Dio», helt grusomt. Jeg synes så synd på den gutten. Han har jobbet så hardt og så lenge. Vi har fryktet at noe slikt kunne skje, men har blitt forsikret om at det skulle være sikkert å bruke han mer.

Diomande gjorde comeback i 1. divisjon 21. mai mot Jerv. I dag skulle han få en ny gjennomkjøring på vei mot godt, gammelt nivå. I stedet blir det et nytt, langt avbrekk for den uheldige kantspilleren.


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.