<strong>GLOHET:</strong> Adama Diomandé har hatt en god sesongstart for Hull i Premier League. Foto: NTB Scanpix
GLOHET: Adama Diomandé har hatt en god sesongstart for Hull i Premier League. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Diomandé orket ikke mer i møte med Hviterussland: - Det var tøft

Brøt kontrakten med Dinamo Minsk - stråler i Hull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

* Norge - Hviterussland, privatlandskamp, på MAX klokka 19.30

SANDVIKA (Dagbladet): Norge møter Hviterussland klokka 19.30 i kveld. Adama Diomandé (26) har erfaring fra hviterussisk fotball. Han likte seg ikke.

– Det var ganske tøft, sier den nåværende Hull-angriperen. Han spilte i Dinamo Minsk fra 2014 til 2015 og valgte å bryte kontrakten.

- Jeg kjente ikke kulturen. Jeg kunne ikke språket. Og treneren snakket heller ikke engelsk. Da ble det vanskelig å sette seg inn i filosofien til klubben, sier han.

Les også: Tysk fokus på Stefan Strandberg og Nora Mørk

Andre boller

I dag er det andre boller. Diomandé – som er fra Holmlia i Oslo – er glohet på et Hull som har overrasket i Premier League. Laget ligger på femteplass, tre poeng bak serieleder Manchester City.

<strong>KOMPISER:</strong> Adama Diomandé hygger seg med kompiser på landslaget. Til venstre Haitam Aleesami, som nå spiller i Palermo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KOMPISER: Adama Diomandé hygger seg med kompiser på landslaget. Til venstre Haitam Aleesami, som nå spiller i Palermo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Diomandé har scoret ett mål i serien og to i ligacupen. Han ser skarp ut og kan fort bli frontmannen det norske landslaget har tørstet etter.

Muskelbunten sier:

- Jeg føler meg pigg. Det er som da jeg var på mitt beste i Stabæk.

Skader

Han har spilt for Lyn, Skeid, Hødd og Strømsgodset. Så gikk turen til Dinamo Minsk. Stabæk var en mellomstasjon før han etablerte seg i Hull.

England-oppholdet startet på grusomt vis med skade i lysken. «Hva er det vi har kjøpt?» spurte folk over et glass på pubene.

Men Diomandé har slått tilbake. Og er en snakkis i England.

- Jeg har vært tålmodig. Da skaden rammet, handlet det om å sikte seg inn mot denne sesongen.

Usikker

Han er usikker på om han kjenner igjen noen av spillerne på Hviterussland. Uansett er det en treningskamp. Det er søndag som gjelder, når giganten Tyskland kommer til Ullevaal i VM-kvalifiseringen.

- Det blir tøft, erkjenner Diomandé.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer