Diomande lå nede, reiste seg, scoret - og ble byttet ut

Godset vant etter å ha reddet på strek to ganger i andre omgang.

Strømsgodset-Aalesund 2-1 (2-1):

DRAMMEN (Dagbladet): Strømsgodset har tatt sommerferie - med åtte poengs ledelse til neste utfordrer i Tippeligaen. Den luka kan riktignok krympe om Rosenborg i morgen slår Vålerenga i sin siste kamp før pausen. Viking kan også beseire Tromsø søndag, og dermed legge seg seks poeng bak drammenserne.

Men det forandrer ikke bildet:

Ronny Deilas mannskap har gjort en vårsesong som kan rammes inn i gull.

I kveld slo de et av de andre topplagene, Aalesund, foran et fullsatt og forventningsfullt Marienlyst.
  Kwarasey-glipp
I dag hadde drammenserne også de marginene et topplag skal ha. Tangotrøyene var svært nær utlikning i andre omgang, og det var også de som scoret kampens første:

Abderrazak Hamdallah fikk ballen fra Godsets midtbanemann Nana Boateng - og satte umiddelbart fart i retning mot Strømsgodsets mål. Han fikk gå helt inn i 16-meteren, hvor han til slutt spilte videre til Michael Barrantes.

Costaricaneren skjøt midt på Godset-keeper Adam Larsen Kwarasey, men det var alt han trengte å gjøre.

For Ghanas landslagskeeper slapp skuddet under seg, og ballen krøp de nødvendige centimeterne over streken til 0-1.

Spissene tok ansvar
Strømsgodset-trener Ronny Deila hadde satt Peter Kovacs på benken fra start til kveldens oppgjør. Adama Diomande ble foretrukket, men han fikk tidlig problemer med en skade bak på låret.

Kovacs ble derfor sendt i oppvarming, mens Diomande hinket rundt og kjente etter hva muskelen var god for.

Den var god for 1-1.

Scorer alltid som førstevalg
Utlikningen kom etter et strålende Godset-angrep, hvor Øyvind Storflor spilte fram Simen Brenne. Nomaden slo flatt inn til Diomande, som gjorde slik han pleier:

Takket for Deilas førsteellever-tillit ved å score. Dette var den femte kampen «Dio» har fått starte i 2013 - han har scoret i alle fem.

Men da var det også slutt for 23-åringens del - inn kom Peter Kovacs. Ungareren trengte et drøyt kvarter på å markere seg, men hans første hodestøt i nettmaskene ble avvinket for en marginal offside. Da var 39 minutter spilt.

Rett etterpå nikket han utenfor, men på det tredje forsøket var alt perfekt - både innlegget fra Storflor, løpet som lurte Jonatan Tollås Nation og headinga som fant det lave hjørnet.

Men serielederne levde meget farlig ved spesielt to anledninger i andre omgang.

Den første da Hamed-Allah vippet ballen over en utrusende Kwarasey. Kim André Madsen rakk tilbake akkurat tidsnok til å kunne brassesparke kula vekk idet den var i ferd med å passere streken.

- Marginene var med oss i dag, det skal sies. Men det er en grunn til det og, sier Madsen til TV 2 etter kampslutt.

Rundet keeper uten å score
Seks minutter før slutt var det igjen uhyre nær utlikning. Da var det Lars Christopher Vilsvik som ble mørkeblå redningsmann foran egen mållinje. Leke James dro seg forbi Kwarasey, og sendte av gårde en avslutning som hadde mål skrevet over hele seg. Men landslagsuttatte Vilsvik kom flyvende horisontalt, og blokkerte til corner.

Og da bortelaget på overtid fikk ballen i nettet, hadde dommer Dag Hafsås allerede blåst frispark utover for et høyt spark.

Nærmere kom ikke Aalesund scoring. Det gjorde ikke Strømsgodset heller.

Men de hadde allerede skaffet seg det de trengte for å ta tre poeng - slik de pleier her på Marienlyst.

- Vi får et massivt trykk på oss i andre, og det er skuffende at vi ikke greier å få til mer i andre, sier Godset-keeper Adam Larsen Kwarasey til TV 2 etter kampen.

- Vi skaper flust med sjanser, men får den ikke i mål, så vi må hjem og øve på avslutninger, sier Jonatan Tollås Nation.

SKULLE TAS AV: Adama Diomande (nummer to fra høyre) scoret Godsets første mål, men grein på nesa: Lårskaden gjorde at det ble hans siste involvering i kampen. Men det ble tre poeng likevel. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
SKULLE TAS AV: Adama Diomande (nummer to fra høyre) scoret Godsets første mål, men grein på nesa: Lårskaden gjorde at det ble hans siste involvering i kampen. Men det ble tre poeng likevel. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer