Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tar et oppgjør mot rasisme:

Diomande rasehetset under cupkamp i USA

- I dag var første gang i min profesjonelle karriere at jeg ble kalt «N-ordet» på banen, skriver Adama Diomande på Instagram.

BRENNHET: Adama Diomande står med ni mål på åtte kamper i MLS. Foto: Jevone Moore / CSM / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
BRENNHET: Adama Diomande står med ni mål på åtte kamper i MLS. Foto: Jevone Moore / CSM / REX / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Diomande har vært i fyr og flamme i USA den siste tiden. Mot Portland Timbers i den amerikanske cupens kvartfinale onsdag kom ikke nordmannen på scoringslista, men han kom likevel i oppmerksomhetens sentrum.

Etter Los Angeles' 3-2-seier la Diomande ut en melding på Instagram hvor han hevder å ha opplevd rasisme. En motspiller skal ha kommet med en bemerkning om hans hudfarge. Det var Nettavisen som omtalte saken først.

- I dag var første gang i min profesjonelle karriere at jeg ble kalt «N-ordet» på banen. De kommer til å beklage seg og be om at jeg overser det, men om jeg ikke sier noe når det gjelde rasisme, vil det bare vokse.

- Uansett hvilket land du er fra, hudfarge, religion og hvilket språk du snakker, er vi alle mennesker og vi må respektere hverandre, skriver han.

28 år gamle Diomande ble nylig kåret til månedens spiller i Major League Soccer. Spissen kom til MLS og USA i mai i år etter et opphold i Hull.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!