Diomande sendte Stabæk til semifinalen

Slo tafatte Sandefjord.

Sandefjord - Stabæk 0-1 (0-0)

(Dagbladet): Stabæk kan juble for en plass i cupens semifinale. Etter å ha levert en svak 1. omgang, løsnet det etter en times spill.

Adama Diomande har gjort det for vane å score den sesongen, cupen ikke noe unntak. Med sin åttende cupscoring ble han matchvinner på Komplett Arena.

- Det er frustrerende når de ligger med alle mann bak og parkerer bussen. Men vi visste at de kom til å bli slitne mot slutten, sa målscoreren til TV 2 etter kampen.

Sjansefattig Et Sandefjord-lag som tok en etterlengtet Tippeliga-seier mot Mjøndalen i helga, valgte å legge seg dypt i banen mot gullutfordrer Stabæk på eget gress.

- Det er ikke artig, det er ikke vakkert, det er ikke kreativt, sa Lars Bohinen til TV 2 i pausen, vel vitende om at hans egne menn ikke skapte noe ting.

Hjemmelaget lå tett og kompakt inne på egen banehalvdel. Stabæk som denne sesongen har blitt kjent for sitt offensive flotte spill, måtte finne seg i å trille ball rundt SIF-forsvaret de første 45 minuttene. Avslutningene som Bærums-laget kom til, var ikke av den farlige sorten, foruten en.

På et frispark fra nesten tok Stabæks midtstopper Nicolai Næss fart og klinket til. Ballen gikk inn nesten midt i mål bak en forvirret Anders Gundersen. Næss jublet, men jubelen ble gjort om til fortvilelse bare sekunder seinere. Dommer Tommy Skjerven blåste aldri mål. I stedet blåste han offside. Reprisen viste at skuddet gikk via Adama Diomande og i mål. Linjemannen vinket for offside.

Dio-heading Tidlig i 2. omgang åpnet det seg mer opp. Luc Kassi fikk tidlig muligheten. Forsøket ble stoppet av Gundersen i Sandefjord-målet.

Etter 64 minutter måtte Sandefjord kapitulere. Yassine El Ghanassy slo et meget godt innlegg. På bakre stolpe lusket Adama Diomande, som headet inn Stabæks ledermål. Det var landslagsspissens åttende cupscoring denne sesongen.

Minutter seinere var Sandefjord nær en kvittering, som de kunne ha takket Stabæk for. Stabæk-målvakt Mande Sayouba misset med mottaket på et tilbakespill. Heldigvis for Stabæk hadde ikke ballen retning noen centimeter utenfor.

Det var det nærmeste Sandefjord kom. I sluttminuttene åpnet det seg også mer rom Stabæk-angrepet og «Dio» var nær en ny scoring.