Diomande senket gamlelaget på Marienlyst

Ingebretsen har tapt to kamper med Godset. Begge mot Stabæk.

(Dagbladet): Bjørn Petter Ingebretsen sto med kun ett tap med Strømsgodset i Tippeligaen før i kveld - ogg det var borte mot Stabæk 27. juni.

I kveld gjestet bærumslaget Marienlyst. Og der straffet Adama Diomande gamlelaget, og Ingebretsen nå står med to tap, begge mot Bob Bradley og hans gutter.

- Vi sliter på siste 30, det er der vi må ha fokuset vårt, sier Ingebretsen til C More etter kampen.

Wikheim hindret mål Gjestene var best de første 45 minuttene i Drammen, og kom til flere gode sjanser i første omgang. Ernest Asante avfyrte et skudd i det sjuende minutt som Gustav Valsvik ofret seg for å få hindret.

Strømsgodset kunne ledet 1-0 allerede etter seks minutters spill.

På corner fra Gustav Valsvik gikk opp og headet mot nærmeste stolpe. Der sto Gustav Wikheim i veien og hindret mål til eget lag ved å slå ballen over dødlinja med armen.

- Det var surt. Den hadde gått i mål, men sånn er det noen ganger, var Wikheims ord om at han hindret Godset-ledelse til pause.

Adama Diomande hadde flere gode sjanser i første omgang, og ventet ikke lenge etter pausa før han fikk den til å sitte.

Dobbel Diomande I det 54. minutt kom Ernest Asante på løp på høyreesiden, og la ballen skrått inn i boksen. Ved fremste stolpe flikket Dio ballen bak Espen Bugge Pettersen i Godset-målet, etter en flott pasning fra Asante.

I respekt for gamle lagkamerater og supportere, ble det en dempet feiring for Diomande.

Stabæk fortsatte kjøret utover i andre omgang, og det var først etter 66. minutter at Godset fikk sin store sjanse så langt i omgangen, da Mande Sayouba på mesterligvis reddet da Iver Fossum satte avslutninga rett på keeper. Bare minutter senere headet Marius Høibråten fra kloss hold, men uten å få uttelling for forsøket.

ANDRE I ÅR: Strømsgodset gikk på sitt andre tap mot Stabæk for sesongen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
ANDRE I ÅR: Strømsgodset gikk på sitt andre tap mot Stabæk for sesongen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Og da Godset-supporterne håpet at det kunne komme en uttelling, ville Diomande det annerledes.

Etter å ha blitt servert av Luc Kassi, forholdt Stabæk-spissen seg rolig, og satte ballen kaldt til side for Bugge Pettersen - og satte med det sitt 13. mål for sesongen.

Tilbake på sølvplass Dermed har Stabæk gjeninntatt andreplassen på tabellen, sju poeng bak Rosenborg.

- Det er spesielt, det er jo her jeg fikk gjennombruddet i karrieren, og tok gull, så de er som familie for meg, sier Diomande til C More om å være tilbake på Marienlyst.

Bob Bradley vart svært fornøyd med sine gutter i kveld.

- Jeg er veldig fornøyd, vi har stor respekt for Godset, og vi gjennomfører en god kamp, sier Bradley til C More - som gledet seg over at laget hevet seg til andre omgang.

DOBBEL: Adama Diomande ble kveldens Stabæk-helt med to scoringer mot gamlelaget, Strømsgodset. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
DOBBEL: Adama Diomande ble kveldens Stabæk-helt med to scoringer mot gamlelaget, Strømsgodset. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer