PÅ PLASS I PRAHA: Adama Diomande og Per-Mathias Høgmo (t.v.)  forbereder kampen i VM-kvalifiseringen mot Tsjekkia. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
PÅ PLASS I PRAHA: Adama Diomande og Per-Mathias Høgmo (t.v.)  forbereder kampen i VM-kvalifiseringen mot Tsjekkia. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB ScanpixVis mer

Fotballandslaget

Diomande slår tilbake:  - Ser styggere ut på TV enn i virkeligheten

Utestengt i tre kamper: - En streng dom.

Tsjekkia - Norge, på MAX klokka 20.45 fredag

PRAHA (Dagbladet): Hull-angriper Adama Diomande (26) er på plass i Praha sammen med resten av fotballandslaget. Fredag venter Tsjekkia i VM-kvalifiseringen.

For Diomande har det vært en dramatisk tid i England.

25. oktober møttes Hull og Bristol City i ligacupen. Kampen endte med at nordmannen ble siktet for «voldelig oppførsel» og seinere dømt til tre kampers karantene.

Det engelske fotballforbundet FA mente han slo Bristol-spiller Marlon Pack. Slaget skjedde i sluttfasen av kampen, som Hull vant 2-1.

- Tre kampers karantene, det er kjipt for meg og klubben. Jeg har én kamp igjen. Alle på laget sier at det var en streng dom, sier Diomande, som møtte pressen i Praha onsdag.

DUELL: Adama Diomande kjemper om ballen med Alexander Tettey på landslagets trening. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
DUELL: Adama Diomande kjemper om ballen med Alexander Tettey på landslagets trening. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

- Hvordan oppfattet du situasjonen?

- Keeperen er ute på corner. Jeg stormer opp i angrep. Jeg kommer løpende i hundre og får et lite slag i leppa. Han (Pack) holder meg fast med venstrehånda.

Diomande fortsetter:

- Jeg prøver å rive meg løs. Jeg har en løpestil der jeg holder knyttnevnene mine og jeg treffer ham. Det ser styggere ut på TV enn i virkeligheten.

- Så du slo ikke bevisst?

- Nei, jeg hadde ingen intensjon om å slå. Jeg ville bare løpe så fort som mulig i angrep.

- Per-Mathias Høgmo sa på en pressekonferanse at det er uakseptabelt å slå på en fotballbane?

- Ja, det er helt uakseptabelt?

- Du er ingen stygg spiller?

- Nei, jeg er ingen stygg spiller. Jeg har aldri fått karantene tidligere. Dette er første gang.

Norge møter Tsjekkia i en avgjørende kamp i VM-kvalifiseringen fredag kveld.

- Hvordan er formen din?

- Jeg er i bra form. Jeg har faktisk fått trent godt de to siste ukene, sier Diomande, som har scoret ett mål for Hull denne sesongen. Nå vil han prege en kamp mange mener er vinn eller forsvinn med tanke på VM-sluttspill.