Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Diouf jukset i Bolton-triumf

Filmet seg til matchvinnende straffespark mot Blackburn.

(Dagbladet.no):Blackburn - Bolton 0-1: Senegalesiske El-Hadji Diouf har stjålet overskriftene av feil årsaker denne sesongen.

Jo visst er han en god spiller, og formen hans i Bolton har vært stigende etter overgangen fra Liverpool.

Men når britiske aviser omtaler Dioufs innsats mot Blackburn i morgen, er det ikke finspillet som kommer til å stå i fokus.


Filmet seg til straffe

Derimot kommer det garantert til å bli mange og lange diskusjoner om situasjonen som skaffet Bolton straffespark, og dermed seier på Ewood Park. Snaue kvarteret før slutt vendte Diouf vakkert bort en blåhvit forsvarer, før han spilte ballen foran seg.

Det så instinktivt ut som han ble felt av Blackburn-keeper Brad Friedel sekundet senere, men reprisen viste at det ikke var noen kontakt mellom de to. Diouf skulle dermed vært utvist, siden han hadde gult kort fra før. I stedet fikk Bolton straffe, som senegaleseren selv satte i mål. Friedel reddet riktignok på første forsøk, men returen var det ingen ting å gjøre noe med.

Allardyce i forsvarsposisjon

Boltons manager Sam Allardyce tok imidlertid sin spissjuvel i forsvar etter kampen.

Han mener at Bolton fortjente å få en dommeravgjørelse med seg, etter å ha blitt nektet soleklare straffer tidligere i sesongen. 

- Vi kan snakke om dette for alltid, men faktum er at vi skulle hatt seks eller sju straffer denne sesongen, som dommeren aldri ga oss. Denne gangen hadde vi litt flaks, sier han til Skysports


God Gamst

Dette er ikke første gang Diouf er i tvilsomt søkelys denne sesongen. Blant annet ble han straffet med bot og utestengelse etter å ha spyttet på Portsmouths Arjan De Zeeuw.

Morten Gamst Pedersen spilte en god kamp i dag, selv om han ikke maktet å score for fjerde gang på rad.

Spesielt gledelig var mange gode dødballer, som kunne blitt større muligheter om ikke Bolton-keeper Jussi Jaaskelainen var fullstendig sjef i feltet i denne kampen.

Men den store snakkisen, altså: El-Hadji Dioufs stadig mer skandalebefengte opphold i engelsk fotball.

JUKSEMAKER PIPELORT: Andy Todd i kamp mot kampens mest omdiskuterte spiller - El-Hadji Diouf.