Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Diouf klar for FCK

Trener med nye lagkamerater i dag.

OMSVERMET: Det er ikke bare media som fatter stor interesse for Molde-toppscorer Pape Pate Diouf. Nå er senegaleseren klar for FC København.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
OMSVERMET: Det er ikke bare media som fatter stor interesse for Molde-toppscorer Pape Pate Diouf. Nå er senegaleseren klar for FC København.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Moldes toppscorer Pape Paté Diouf er solgt til FC København, melder den danske storklubben på egen hjemmeside tirsdag formiddag.

Senegaleseren har skrevet under en fireårsavtale med de regjerende seriemesterene, og trener med sine nye lagkamerater allerede i dag.

Lokalavisa Romsdals Budstikke meldte tidligere i dag at 25-åringen mandag dro til København for samtaler med FCK-ledelsen med henblikk på en overgang etter at den norske sesongen var ferdigspilt.

Han har imidlertid skrevet under på en fireårskontrakt som trer i kraft med umiddelbar virkning. Ifølge nettstedet bold.dk betaler danskene Molde rundt 18 millioner danske kroner (cirka 18,7 millioner norske) i overgangssum. Diouf får forøvrig draktnummer 13 hos sin nye arbeidsgiver.

- Vi har hatt et øye til Pape en stund, og mon tro om ikke (Dame) N'Doye gleder seg til å få en landsmann i klubben. Jeg vet at dette er et stort tap for Molde i kampen om seriegullet i Norge, og derfor må vi utrette en stor takk til Ole Gunnar Solskjær og co for en god og real dialog, sier FCKs sportsdirektør Carsten V. Jensen.

Snudde på hælen Diouf ga senest etter kampen mot Aalesund uttrykk for at han ønsket å vinne noe med Molde før han forlot Tippeligaen, og med sine 12 mål på 14 kamper har han definitivt vært en viktig bidragsyter til at hardtsatsende moldensere står godt rustet til å kjempe om klubbens første seriegull i jubileumsåret.

- Alle har ambisjoner om å bli proff i en stor liga, men jeg forlater ikke Molde denne sesongen. Jeg har lyst til å vinne noe før jeg drar, sa Diouf for halvannen uke siden.

Tilbudet om å fortsette karrieren i «Kongens by» ble imidlertid for fristende.

- Jeg har hatt fem fantastiske år i Molde, men jeg kunne ikke si nei til Skandinavias største klubb når muligheten bød seg. Jeg gleder meg helt vilt til å komme i gang, og særlig til muligheten til å spille Champions  League-kvalifisering. Jeg vet at det er større konkurranse om plassene her i København, men jeg er klar til å ta opp kampen og bite meg fast på laget, sier Diouf til fck.dk.

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær ønsker Diouf alt godt for framtida.

- Jeg ønsker Pape lykke til med nye utfordringer og han fortjener muligheten etter så mange år i Molde Fotballklubb, sier Solskjær til moldefk.no.