Diouf skaffet Hannover viktig bortemål

Har fortsatt muligheten på semifinale etter 1-2 tap i Madrid.

MÅLKÅT:Mame Biram Diouf har fått fart på sakene etter overgangen fra Manchester United. Den tidligere Molde-toppscoreren skaffet Hannover et brukbart utgangspunkt foran returoppgjøret mot Atlético Madrid på hjemmebane.Foto: AP Photo/Andres Kudacki/NTB scanpix
MÅLKÅT:Mame Biram Diouf har fått fart på sakene etter overgangen fra Manchester United. Den tidligere Molde-toppscoreren skaffet Hannover et brukbart utgangspunkt foran returoppgjøret mot Atlético Madrid på hjemmebane.Foto: AP Photo/Andres Kudacki/NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Atlético Madrid - Hannover 96 2-1.

Mohammed «Moa» Abdellaoue var henvist til en plass på benken da Hannover gjestet Vicente Calderón for å spille kvartfinale mot Atlético Madrid, som vant Europa League så seint som for to sesonger siden.

I nordmannens sted fikk en annen tidligere tippeligakjenning tillit på spissplass, og Mame Biram Diouf tok nok en gang godt vare på muligheten han fikk. Den tidligere Molde-toppscoreren har vært en umiddelbar hit i Hannover-trøya siden overgangen fra Manchester United i februar, og scoret målet som gir tyskerne en brukbar mulighet til å ta seg til semfinale på de spanske forhåndsfavorittenes bekostning.

Det så stygt ut da den colombianske hodespesialisten Radamel Falcao styrte et frispark forbi Ron-Robert Zieler allerede før ti minutter var unnagjort, men Hannover viste seg effektive.

Sju minutter før pause slo Lars Stindl en smart pasning inn bak hjemmelagets midtstoppere, hvor Diouf hadde sneket seg inn, og på ekte målscorervis styrte han ballen kontrollert utenfor Thibaut Courtois' rekkevidde.

Det så lenge ut til å ende 1-1 i Madrid, men Eduardo Salvio ville det annerledes minuttet før full tid. Under press fra Sergio Pinto utnyttet han på ypperlig vis at Hannover-forsvarerne ble stående og vente på ham ved å diske opp med en lekker avslutning helt oppunder krysset.

- Selvsagt er vi skuffet, for vi hadde 1-1 så lenge, men vi er gode på hjemmebane, og dette er ikke over, sier en småskuffet Hannover-keeper Zieler, ifølge NTB.

Moa fikk for øvrig åtte minutter som innbytter for målscorer Diouf.

Sterk Athletic-seier Trener Huub Stevens var på forhånd usikkerpå hvilket Athletic Bilbao-lag Schalke kom til å møte på hjemmebane i Gelsenkirchen: Laget som rundspilte Manchester United over to kamper i åttedelsfinalen eller laget som ligger på en skuffende 11.-plass i La Liga.

Svaret var begge deler. Og selv om det var mest av det siste, reiste baskerne fra Veltins Arena med et enda bedre utgangpunkt foran returen på San Mames enn det de skaffet seg på Old Trafford.

Det var mot spillets gang at Fernando Llorente ga bortelaget ledelsen 0-1 20 minutter ut i kampen og utliknet til 2-2 kvarteret før slutt, men Marcelo Bielsas menn avsluttet råsterkt og vant til slutt 2-4 etter scoringer av Oscar de Marcos og Iker Muniain i løpet av de siste ti minuttene.

- Det ser ikke bra ut for oss. Det er bittert, for dette tapet var egentlig unødvendig. På 2-2 mistet vi roen og ble preget av nerver. De kontret oss i senk, sier Schalkes sportsdirektør Horst Heldt, ifølge NTB.

Schalke var tidvis gode, og da i særdeleshet den aldrende storscoreren Raul, som vartet opp med europacupscoring nummer 75 og 76 i det som har vært en eventyrlig fotballkarriere.

Knepne hjemmeseirer I kveldens to øvrige kamper endte det også med hjemmeseier 2-1. De nederlandske serielederne AZ slo Valencia, mens ukrainske Metalist fikk med seg et kjærkomment bortemål fra møtet med Sporting i Lisboa da Cleiton Xavier scoret på straffe på overtid.

Returkampene spilles neste torsdag.