UØNSKET: El-Hadji Diouf har blitt ilagt en fem år lang utestengelse fra Senegals landslag etter å ha framsatt påstander om korrupsjon.Foto: SCANPIX/REUTERS/Mike Hutchings
UØNSKET: El-Hadji Diouf har blitt ilagt en fem år lang utestengelse fra Senegals landslag etter å ha framsatt påstander om korrupsjon.Foto: SCANPIX/REUTERS/Mike HutchingsVis mer

Diouf utestengt i fem år

Uønsket på landslaget etter korrupsjonspåstander.

Blackburn-spilleren El-Hadji Diouf ble onsdag ilagt fem års karantene fra Senegals landslag etter uttalelser om korrupsjon i afrikansk fotball.

Det senegalesiske fotballforbundet (FSF) skriver i en pressemelding at Diouf ikke får ta del i fotballrelaterte aktiviteter i landet i fem år fra og med onsdag. Forbundet la imidlertid til at angrepsspilleren kan få utestengelsen i opphevet dersom han møter for å forklare uttalelsene sine foran en disiplinærkomité.

Diouf uttalte til Radio France International at hele systemet i afrikansk fotball er korrupt og hengte ut ledere i senegalesisk fotball.

Den tidligere Liverpool-spissen ble innkalt til en høring 20. juli, men møtte ikke opp. I et intervju med det franske sportsmagasinet Stade uttalte 30-åringen videre at han ville gå til krig mot FSF dersom de ga ham karantene.

Uttalelsene er bare de siste i en lang rekke kontroversielle episoder som har fulgt Diouf gjennom karrieren. Tidligere i sommer ble han bøtelagt av Blackburn for å ha kommet for sent da klubben startet opp treningen foran neste sesong.

Som en konsekvens av dette ble Diouf også utelatt fra Blackburns tropp til turneen i Hong Kong. Manager Steve Kean innrømmet også at tiden var inne for at senegaleseren finner seg ny arbeidsgiver.

(NTB)