Direkte nedtrykt

MOSS (Dagbladet): Selvmål og direkte nedrykk. Rune Tangen (37) kunne ikke fått en verre avslutning på karrieren.

Moss spilte som et middelmådig 1. divisjonslag og ble totalt ydmyket av Stabæk foran et skuffet hjemmepublikum. Tangen hadde det ikke godt da dommer Kjell Alseth blåste av kampmarerittet på Melløs. Han småløp rett inn i garderoben og orket ikke å snakke med en sjel.

- Jeg måtte bare ha noen minutter for meg selv, sier Moss' spillende trener når vi endelig får ham i tale.

En 20 år lang fotballkarriere i Moss, Rosenborg, Tirol, Innsbruck og LASK Linz er over. Hans siste og 524. kamp for sitt kjære Moss ble åpnet på den verst tenkelige måten: Selvmål. Med en annen start kunne kampen blitt en helt annen.

- Det er slikt som skjer i fotballen, men det var helt forferdelig å se den ballen gå inn. Det skal bli veldig vanskelig å legge dette bak seg. Det er tungt. Dette er uten tvil en av de verste dagene i min fotballkarriere, sier en svært skuffet Tangen til Dagbladet etter kampen.

Nedrykket med Moss i 1996 inngår også i hans verste fotballminner.

Rørt av fansen

Neste år skal han bare være trener for 1. divisjonslaget Moss. Men når han første gang får spørsmålet om han kommer til å være spillende trener også neste år, er svaret et kontant nei. En liten halvtime senere er han ikke like kategorisk.

- Det kan jo være at det dukker opp skader og slikt. Jeg skal i alle fall holde meg i form. Men jeg er tross alt 37 år og begynner å kjenne det på kroppen, sier han mens han tar seg til ryggen og skjærer en grimase.

Fortjent nedrykk

Han hadde svært vanskelig for å holde tårene tilbake da Kråkevingen, de mest ihuga mosse-supporterne, sang og ropte navnet hans en halvtime etter kampslutt.

- Klart jeg blir rørt av slikt. Det er imponerende, sier stopperkjempen.

Etter en meget bra 1. omgang, fikk mossekråkene den verst tenkelige starten på 2. omgang. Anders Juliussen ble utvist og Tryggvi Gudmunsson la på til 3- 1 på straffespark.

- Det målet ødela alt for oss. Vi ble rett og slett pissa på til slutt. Det var forferdelig å være utpå banen det siste kvarteret. At vi rykker ned, er faktisk fortjent. Vi hadde forberedt oss på nedrykk, men likevel føles det som et sjokk, sier Rune Tangen.

Mens det i Bergen snakkes om krise hvis Brann rykker ned, tar mossingene steget ned i 1. divisjon med stor ro.

- Vi skal satse knallhardt for å komme raskt tilbake til eliteserien. Kanskje allerede til neste år. De aller fleste spillerne er fortsatt kontraktsbundet hos oss og det er mange unge, lovende spillere i stallen. Så dette ser jeg ikke mørkt på. Men før vi begynner å planlegge neste år, skal vi ha ferie. Tror vi trenger det nå, sier Rune Tangen.

LANGT NEDE: Rune Tangen har skjønt hvor det bærer. Martin Andresen og Christian Michelsen jubler.