SELVMÅL: Chris Brunt kan bare fortvile etter å ha sendt ballen i eget mål. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SELVMÅL: Chris Brunt kan bare fortvile etter å ha sendt ballen i eget mål. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Norge - Nord-Irland

DIREKTE: Norge vant etter selvmål av Brunt

Selvmål av Chris Brunt ga Norge seier mot Nord-Irland.

  • Norge - Nord-Irland 0-0 (0-0)

SISTE: Tre minutter er lagt til.

(Dagbladet): Dette var en live-sak, som ble oppdatert med hendelser underveis i kampen.

90+3: Kampen er slutt:

90+3: Fullstendig forvirring på slutten. Sørloth spiller ballen til Søderlund som enkelt triller ballen i mål. Dommeren blåser av for offside, selv om Sørloth fikk ballen fra motstander. Merkelig dømming.

90+2': SJANSE FOR NORGE! God norsk kontring ender med at Tarik får skutt fra 16 meter. McGovern redder, men gir retur. Fra litt skrått hold klarer ikke Sørloth å få avslutningen sin på mål. Nære 2-0 der.

90': Dommeren legger til tre minutter.

89': Shane Ferguson slår farlig på tvers av det norske målet, men ingen nord-irer er langt nok fremme.

87': Norge gjør sitt siste bytte. Stefan Johansen går ut, inn kommer Martin Linnes.

86': SJANSE! George Saville skyter over da ballen faller ned til han på bakre stolpe etter en corner.

85': Nord-Irland presser på. Steven Davis kommer til skudd, men blir blokkert.

83': Nytt norsk bytte. Ole Selnæs kommer inn for Markus Henriksen.

77': Norge kommer på en kontring. Tarik slår inn ballen inn og Sørloth er nok engang sterkere enn nord-irene i lufta. Er riktignok under hardt press fra McAuley og får ikke ordentlig trykk i headingen.

74': SJANSE! Plutselig smeller det fra Nord-Irland. Skaper trykk på dødballsituasjoner. Først går et skudd rett utenfor stanga til Nyland fra Davis. På den påfølgende corneren har Kyle Lafferty en kjempesjanse, men Nyland er på plass og redder. Norge får såvidt klarert returen. Det var nære!

72': Tarik Elyounoussi kommer inn for fetter Moi.

71': 1-0! Selvmål! Stefan Johansen kommer seg ned til dødlinja og slår et følsomt innlegg. Keeper McGovern står for langt fremme og klarer ikke få slått vekk ballen. I stedet faller den ned i beina på Brunt som dundrer ballen i eget nettak.

Norge er dermed det første laget, annet enn Tyskland som har scoret på Nord-Irland i denne kvalifiseringen.

69': Nord-Irland får sin første corner, men Søderlund er sterk og får et frispark i duell med Gareth McAuley.

67': Norge kommer seg til en del innlegg nå, men nord-irene er meget sterke i eget felt og får klarert gang på gang.

64': Roet seg litt nå etter en god norsk periode.

- Under min tid på laget gikk vi alltid i krigen. Det synes jeg vi har sett av det norske laget i dag også, sier Rekdal.

60': En hel hurv av spillere går over ende da en norsk corner blir slått inn. De norske spillerne med Søderlund i spissen roper på straffe.

- Det der er straffespark. Søderlund blir holdt igjen og dratt ned. Det der skal dommeren se, sier Rekdal.

57': Norge presser! Først kommer Alexander Sørloth til en farlig skuddmulighet, men det blir blokkert. Ballen havner ute hos Moi, som slår inn. Igjen er Sørloth der, men han får ikke hodet på ballen. God norsk periode.

55': Sander Berge passerer et par motstandere og kommer seg i god skuddposisjon. Avslutningen står dessverre ikke i stil.

51': NESTEN! Alexander Søderlund setter ballen i mål, men Tore Reginiussen er avvinket for offsiden i situasjonen før. Det er feil, viser reprisene. Synd for Norge.

48': SJANSE! Nord-Irland roper på straffe, men kunne fint ha scoret. Håvard Nordtveit mister ballen på egen halvdel og nord-irene kontrer. Innbytter George Saville blir presset hardt av to norske spillere og får ikke avsluttet ordentlig.

- Der er vi heldige, sier ekspertkommentator Kjetil Rekdal

46': Kampen er i gang igjen.

45': Etter nøyaktig 45 minutter og fem sekunder blåser dommeren av første omgang. 0-0

- En positiv omgang av Norge. Jevnspilt, konkluderte Kenneth Fredheim da dommeren blåste for pause

39': Meling kommer seg til et nytt skudd, denne gangen med sin gode fot, men denne gangen går avslutningen langt utenfor.

37': SJANSE! Steven Davis kommer seg fri foran det norske målet, og skyter fra om lag 20 meter. Nyland klarer ikke å holde, men får kastet seg over returen.

36': SJANSE! Etter en corner ender ballen i returrommet hos Birger Meling. Venstrebacken får til en volleyavslutning med feil fot og ballen får en ekkel sprett foran McGovern, som såvidt får slått ballen over tverrliggeren.

33': Halvsjanse til Nord-Irland. Magennis kommer seg fri ned langs dørlinja, men Nordtveit får klarert innlegget foran panna til Conor Washington.

31': Oliver Norwood skyter fra nesten 30 meter. Skuddet bekymrer aldri Nyland og ender en god del meter til side for det norske målet.

29': Henriksen kommer seg fri på venstre og får pirket ballen inn til Sørloth. Hans avslutning blir blokkert, og det samme gjør Henriksen da han forsøker seg på returen. Burde kanskje spilt ut 45 grader til Søderlund der.

28': Etter et innøvd frisparktrekk vinner Norge igjen ballen utenfor sekstenmeteren. Alexander Sørloth får ballen på hjørnet av 16-meteren og trekker seg innover i banen, men skuddet går langt over og utenfor.

23': Ingen av lagene har klart å få et ordentlig grep på kampen halvveis i den første omgangen. Nord-Irland er vanskelige å bryte ned.

16': Sørloth er sterk i kroppen og drar av Jonny Evans. Hans innlegg finner nesten navnebror Søderlund foran mål, men McAuley får klarert.

14': Begge lagene triller mye ball i bakre ledd uten å finne hull i motstanderens forsvarsverk så langt.

8': Nord-Irland har kommet mer med nå. Er tunge i duellene og vinner mange andreballer. Ingen store sjanser til nå.

4': Nord-Irland kommer til avslutning fra utenfor sekstenmeteren, men den går rett i fanget til Nyland.

3': Moi kommer til et godt innlegg og ballen ender tilslutt hos Alexander Sørloth som nesten får til en god avslutning. Dommeren har imidlertid blåst av for offside.

2': Sørloth vinner sterkt i lufta og header ned til Søderlund, som ikke får kontroll på ballen. God start av Sørloth som har vunnet de første hodeduellene.

1': Sander Berge får det første sparket på ballen og Norge begynner med å slå langt mot Alexander Sørloth.

- Det er et meget sammenkjørt lag vi møter, konstaterer Kenneth Fredheim før kampstart. Nord-irene starter med sin vante ellever også i kveld.

Se bilder fra kampen under.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Norge gjør fire endringer fra laget mot San Marino. Inn kommer Ørjan Håskjold Nyland, Tore Reginiussen, Stefan Johansen og Alexander Søderlund for Rune Jarstein, Gustav Valsvik, Martin Linnes og en skadet Joshua King.

Her er Norges startoppstilling:

Ørjan H. Nyland - Jonas Svensson, Håvard Nordtveit, Tore Reginiussen, Birger Meling - Mohamed Elyounoussi, Sander Berge, Markus Henriksen, Stefan Johansen - Alexander Søderlund, Alexander Sørloth

Nord-Irland er allerede sikret andreplassen i gruppa, og etter at Skottland ikke slo Slovenia er de sikret en plass blant lagene som skal til play-off.

- Nord-Irland spiller for å få en god plassering blant de beste toerne, og klarer vi et godt resultat mot dem er det sterkt. Det er det som er målet, sier Markus Henriksen.

I løpet av kvaliken er det kun ett lag som har maktet å finne veien gjennom forsvarsmuren deres. Totalt har Nord-Irland holdt nullen i sju av ni kvalifiseringskamper.

- De slipper nesten ikke inn mål, og det er vel bare Tyskland som har klart å score på de i kvaliken. Det blir mange steg opp fra San Marino, og en langt tøffere kamp, mener Jo Inge Berget.

Oppgjøret i Belfast i mars endte med et 2-0-tap for de norske herrene i Lars Lagerbäcks debut som Norge-sjef.

Norge passerte Aserbajdsjan på tabellen etter storseieren mot San Marino sist, og unngår trolig nest siste plass i gruppe A. Men selv seier mot Nord-Irland holder neppe til å passere Tsjekkia - de møter nemlig San Marino i kveld.