Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sprint i Drammen

Direkte: Overlegen Klæbo bukket Brandsdal i mål

Mens Heidi Weng ikke gikk videre fra kvartfinalen. Det betyr at Ingvild Flugstad Østberg kan ta mange poeng i verdenscupen totalt.

ENKELT VIDERE: Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ENKELT VIDERE: Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

DRAMMEN / OSLO (Dagbladet): Åtte norske kvinner gikk videre til kvartfinalene. For Heidi Weng gikk det med et nødskrik. Weng var den 30. og siste løperen som kom seg med fra prologen.

Men i kvartfinalen ble det for tøft for Weng. Hun ble nummer fem, og er slått ut.

Før dagens sprint i Drammen ledet Weng verdenscupen med 205 poeng ned til Ingvild Flugstad Østberg. Den avstanden blir mindre etter dagens renn - men ikke mye. Østberg røk i semien.

Men Weng må fortsatt plukke poeng både i Holmenkollen i helga og i avslutningen i Falun neste helg for at Gjøvik-jenta ikke skal ta henne igjen.

- Det skal mye gjøres at noen slår Heidi i den totale cupen. Ingvild trenger en kanonavslutning, sier NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

SKUFFET: Heidi Weng. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKUFFET: Heidi Weng. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Sterk Falla

Maiken Caspersen Falla satte fart fra start i sitt finaleheat - og skapte stor sprekk i feltet tidlig. Bare Stina Nilsson og russiske Natalia Neprajeva klarte å henge på.

Men Falla var helt i en egen klasse. Etter å ha ledet fra start til slutt vant hun verdenscupsprinten i Drammen. Med det festet hun også grepet om sammenlagtseieren i sprintverdenscupen.

- Det er favorittbanen min å gå på. Det er den beste stemninga gjennom året. Det er så gøy og jeg gleder meg til det hvert år. Da er det bare å kose seg, flirer Falla overfor NRK.

Det var hennes fjerde seier i Drammen-sprinten.

Seiersgest

Alexander Bolsjunov møtte fem norske i herrenes finale. Han satte opp et forrykende tempo, og flere av nordmenne slet med å henge på.

Men OL-gullvinner Johannes Høsflot Klæbo bet seg fast. Det samme gjorde Eirik Brandsdal.

På oppløpet seilte Klæbo forbi og gikk først over målstreken - der han bukket for lagkamerat Brandsdal som tok andreplassen.

Bolsjunov tok tredjeplassen.

Østberg røk

Det var tydelig at Heidi Weng ikke var fornøyd etter dagens kvartfinale. Hun gikk rett forbi pressesonen uten å snakke med journalistene som ventet.

Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg, Tiril Udnes Weng og Thea Krokan Murud tok seg til semifinale for jentene.

I det første semifinale-heatet var Falla helt overlegen, og utklasset konkurrentene. Selv ikke OL-mester Stina Nilsson klarte å henge på, selv om hun tok seg i mål til en andreplass.

Østberg røk ut i semifinalen etter kluss med Thea Krokan Murud på starten av oppløpet.

- Jeg følte meg egentlig veldig sterk, men klussa det til litt nederst på oppløpet der. Jeg føler jeg har rett spor, og at Thea (Murud) kommer på meg der. Det var litt kjedelig, for jeg syntes jeg hadde god fart og var godt i gang, sier Østberg til NRK.

Norsk suksess

De norske herrene kan gjøre storeslem i Drammmen. Etter kvartfinalen er både Johannes Høsflot Klæbo, Eirik Brandsdal, Kasper Stadaas, Sindre Bjørnestad Skar, Pål Trøan Aune, Fredrik Riseth,Emil Iversen og Pål Golberg er trygt videre.

- Jeg vet ikke om det er lavt nivå eller hva det er, men jeg fikk litt feste på skiene, og da blir det bra, sier Iversen til NRK.

Klæbo og Brandsdal så begge uforskammet bra ut i sine semifinaler, og tok seg enkelt til finale.

- Jeg føler meg alltid bra her i Drammen. Når jeg kommer hit løsner det meste. Da er det gøy å gå skirenn, sier Eirik Brandsdal.

De får selskap av tre andre nordmenn - Emil Iversen, Sindre Bjørnestad Skar og Kasper Stadaas i finalen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling