Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Direkte pinlig» Zlatan-vraking. Nå åpnes det for regelendringer

- Naturlig å ta opp denne saken.

DROPPET: Zlatan Ibrahimovic ble snytt for prisen som årets svenske idrettsutøver - selv om mange mener han er det etter 2015-sesongen, der han blant annet egenhendig skjøt Sverige til EM. Her på Ullevaal i sommer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DROPPET: Zlatan Ibrahimovic ble snytt for prisen som årets svenske idrettsutøver - selv om mange mener han er det etter 2015-sesongen, der han blant annet egenhendig skjøt Sverige til EM. Her på Ullevaal i sommer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Mandag gikk den svenske Idrottsgalan av stabelen i nabolandet, et arrangement som skapte store reaksjoner. Først og fremst på grunn av at Zlatan Ibrahimovic ikke vant en eneste pris.

Det til tross for at han egenhendig sendte Sverige til EM, og skjøt PSG til trippelen. Istedenfor gikk prisen som årets mannlige utøver til Johan Olsson, som vant gull og bronse i VM i Falun i fjor vinter.

Grunnen til at Zlatan, som er Sveriges ubestridte største idrettsstjerne, ble vraket til prisene, er at tidsrommet det vurderes ut fra er 1. november til 31. oktober neste år. Og siden Zlatans tre altavgjørende scoringer mot Danmark i EM-playoffen kom etterpå, regnes dette ikke med.

Åpnes for regelendring Men nå åpnes det for regelendringer på Idrottsgalan. Det skriver Expressen. 9. februar skal årets arrangement vurderes.

- Da går vi gjennom plusser og minuser. Det kommer til å bli ganske naturlig å ta opp en sak som dette. Hva det fører til? Det vet vi ikke. Kanskje blir det en ti sekunder lang diskusjon, eller så snakker vi om det i en time, sier Björn Eriksson, talsmann for Idrettsgalan til den svenske avisa.

Han forstår imidlertid hvorfor de får kritikk.

- Jeg kan si så mye som dette at jeg forstår problematikken. Men vi må ha en diskusjon på det og det gjelder å være tydelig med hvor grensen går, sier Eriksson.

- Direkte latterlig - Det er direkte pinlig at Zlatan ikke blir kåret til årets mannlige idrettsutøver. Det er en skam, skrev Expressens kommentator Daniel Kristoffersen på Twitter mandag.

Det var langt fra den eneste reaksjonen på prisutdelingen, og mange stiller seg bak at Zlatan Ibrahimovic burde vunnet prisen.

Jonas Karlsson, langrennseksperten i SVT som i sin tid kalte Petter Northug for en «gris», er heller ikke nådeløs i sin kritikk.

- Det er direkte latterlig at juryen skal ha en deadline 31. oktober. Da kunne man jo ikke regne med Zlatans fantastiske play-off der han mer eller mindre på egenhånd skjøt Sverige til EM. Skulle man ha en pris for det som har skjedd i november bør man vel regne med ting som skjer i begynnelsen av november? Hadde man endret det tror jeg man hadde lagt det bedre til rette, sier han ifølge Expressen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media