«Direkte pinlig» Zlatan-vraking. Nå åpnes det for regelendringer

- Naturlig å ta opp denne saken.

DROPPET: Zlatan Ibrahimovic ble snytt for prisen som årets svenske idrettsutøver - selv om mange mener han er det etter 2015-sesongen, der han blant annet egenhendig skjøt Sverige til EM. Her på Ullevaal i sommer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DROPPET: Zlatan Ibrahimovic ble snytt for prisen som årets svenske idrettsutøver - selv om mange mener han er det etter 2015-sesongen, der han blant annet egenhendig skjøt Sverige til EM. Her på Ullevaal i sommer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag gikk den svenske Idrottsgalan av stabelen i nabolandet, et arrangement som skapte store reaksjoner. Først og fremst på grunn av at Zlatan Ibrahimovic ikke vant en eneste pris.

Det til tross for at han egenhendig sendte Sverige til EM, og skjøt PSG til trippelen. Istedenfor gikk prisen som årets mannlige utøver til Johan Olsson, som vant gull og bronse i VM i Falun i fjor vinter.

Grunnen til at Zlatan, som er Sveriges ubestridte største idrettsstjerne, ble vraket til prisene, er at tidsrommet det vurderes ut fra er 1. november til 31. oktober neste år. Og siden Zlatans tre altavgjørende scoringer mot Danmark i EM-playoffen kom etterpå, regnes dette ikke med.

Åpnes for regelendring Men nå åpnes det for regelendringer på Idrottsgalan. Det skriver Expressen. 9. februar skal årets arrangement vurderes.

- Da går vi gjennom plusser og minuser. Det kommer til å bli ganske naturlig å ta opp en sak som dette. Hva det fører til? Det vet vi ikke. Kanskje blir det en ti sekunder lang diskusjon, eller så snakker vi om det i en time, sier Björn Eriksson, talsmann for Idrettsgalan til den svenske avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer