Dirigenten

Når Arsene Wenger i dag leder Arsenal for 500. gang, vet han at det er en svært spesiell kamp. Men ikke på grunn av jubileet.

(Dagbladet.no): Wenger, som styrte sin første Arsenal-kamp 12. oktober 1996, er ikke opptatt av at han er halvveis til tusen kamper for London-klubben.

Bare en ting står i hodet på den 55 år gamle franskmannen:

Chelsea skal knuses.

- Dette er en stor kamp. For og fremst fordi vi vil vinne serien. Da må man prestere i store kamper uansett om de er i begynnelsen eller slutten av sesongen. Disse poengene vil telle dobbelt på sluttabellen. Et lags dominans i ligaen kommer an på hvor bra de gjør det i slike kamper. Det er ved slike anledninger du ser styrken din, sa Wenger på en pressekonferanse før kampen.

- Når du ser på sesongen da vi vant serien, ser du at vi verken tapte mot Manchester United, Chelsea eller Liverpool. Det er ingen tilfeldighet. Derfor er dette en stor, stor kamp.

Fjernet sjokoladen

Franskmannen står med 294 seirer, 116 uavgjorte og 89 tap med Arsenal. Under hans ledelse har laget 912-466 i målforskjell.

- Hver gang jeg taper en kamp, er det er forferdelig øyeblikk for meg. Det har vært 89 forferdelige øyeblikk.

INSPISERER: Arsene Wenger tok en titt på byggingen av Arsenals nye bane denne uka. Foto: Scanpix/Reuters
INSPISERER: Arsene Wenger tok en titt på byggingen av Arsenals nye bane denne uka. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Wengers gutter ordnet tre poeng i managerens debutkamp, borte mot Blackburn. Spillerne ville feire med godteri etter 2-1-seieren, men allerede da markerte Wenger seg.

- Jeg husker at jeg tok fra dem sjokoladen. Spillerne begynte å synge \'Vi vil ha sjokoladen vår tilbake\', sa en lattermild Wenger på pressekonferansen.

Flere pressefolk lurte på hvordan det var å se tilbake på et halvt tusen kamper for Arsenal.

- Jeg føler meg heldig som har fått 500 kamper med laget. Men jeg har aldri vært en stor tilhenger av å se meg tilbake. Jeg prøver å bruke historien vår for å bli bedre i morgen.

- Drømmen min er fortsatt å vinne serien, å spille kvalitetsfotball, å vinne europacupen, å spille på den nye banen og å gjøre Arsenal til den største klubben i verden.

Tror på seier

Chelsea er storfavoritter før dagens oppgjør. Flere oddsselskaper gir over fire ganger innsatsen tilbake hvis Arsenal vinner.

Men Arsene Wenger mener de skal klare å ta tre poeng på Stamford Bridge, til tross for at de gikk på et 1-2-tap mot Chelsea i Community Shield for 14 dager siden.

- For å få et resultat, er du nødt til å tro. Jeg skal gjøre alt som er mulig for å styrke troen i laget før kampen. Jeg tror vi har styrken som skal til for å vinne.

Chelsea-manager Jose Mourinho roste rivalen i går.

- Det er en fantastisk bragd for en ikke-engelsk manager å lede laget i 500 kamper. Wenger har tilført Arsenal mye. Alle i hele verden vet at han gjør en svært god jobb.

- Det eneste han ikke har oppnådd, er suksess i Europa. Men for å få det, trenger du flaks. Det han har gjort i England, kan han være svært, svært stolt av.

Dagbladet.no følger kampen direkte klokka 17 i ettermiddag.

FAVORITTER: Frank Lampard (t.v.) og John Terry var med å slå Arsenal i Community shield for to uker siden.