- Dirk Kuyt fortjener mer respekt

Men i kveld går John Arne Riise sjøl respektløst til verks mot den omdiskuterte spilleren.

• Dagbladet.no direkte: Norge - Nederland kl. 19

ULLEVAAL STADION (Dagbladet.no): I kveld møtes Norge og Nederland, og dermed ligger det til rette for mange dueller mellom kameratene John Arne Riise og Dirk Kuyt.

Kuyt nyter nå stor tillit på landslaget, slik han også gjør på klubblaget Liverpool. Men likevel er det ikke til å komme bort fra at Kuyt er omdiskutert blant klubbens fans.

- At han ikke er like populær blant alle, tror jeg skyldes at han ble kjøpt som spiss og målscorer, mens han blir brukt som kant, sier Riise til Dagbladet.no.

- Men Kuyt fortjener mer respekt. Han er undervurdert og har kanskje ikke fått den rosen som han fortjener. Han jobber knallhardt hele tida og er alltid positiv, påpeker den nåværende Roma-proffen.

Men akkurat dette vil Kuyts kritikere si at de har hørt før. For det holder ikke bare å ha kondis og et stort smil.

- Noen må gjøre drittjobbene

Hva annet mener så Riise at Kuyt har å bidra med?

GOLF-VENNER: Nederlands Dirk Kuyt og Norges John Arne Riise var tidligere lagkamerater i Liverpool. Nylig fortalte Kuyt Dagbladet at han har noe å revansjere på golfbanen, mens Riise fornøyd kunne bekrefte at han hadde overtaket - på golfbanen. I dag møtes de på fotballbanen. Foto: DAVE THOMPSON/AP/SCANPIX
GOLF-VENNER: Nederlands Dirk Kuyt og Norges John Arne Riise var tidligere lagkamerater i Liverpool. Nylig fortalte Kuyt Dagbladet at han har noe å revansjere på golfbanen, mens Riise fornøyd kunne bekrefte at han hadde overtaket - på golfbanen. I dag møtes de på fotballbanen. Foto: DAVE THOMPSON/AP/SCANPIX Vis mer

- Han jobber mye defensivt også, og han kommer til mange sjanser framover. Dessuten scorer han alltid viktige mål i Champions League, påpeker Riise.

Et eksempel på dette er Liverpools Champions League-kvalik mot Standard Liege, hvor vertene slet - og Kuyt kanskje mer enn noen. Murringen på Anfield var hørbar.

Men hvem andre dukket opp i ekstraomgangene og sendte rødtrøyene videre?

- Han bidrar med dette, samtidig han løper mer enn noen andre. Noen må gjøre drittjobbene også. At han har scoret flere mål i europacupene enn hjemme i England, tror jeg kan skyldes at Premier League er mye tøffere og tettere, sier Riise. 

Han kjenner selvfølgelig jevngamle Kuyt ut og inn, men nordmannen avviser at dette vil påvirke forberedelsene til kampen.

- Han skal henge med meg

- Det hjelper så klart at jeg kjenner ham godt, men han kjenner jo også meg. Så jeg tror det blir en fordel for begge parter, sier Riise.

Men all Kuyt-skryten til tross, er han ikke skremt av tanken på å møte sin ekslagkamerat.

- Dirk Kuyt fortjener mer respekt

- Hvordan skal du klare å henge med denne propellen?

- Hehe, forhåpentligvis er det han som må henge med meg, svarer sunnmøringen, som avviser at det blir noen vennskaplig tone mellom dem på banen.

- Jeg kommer jo sikkert til å prate med ham før og etter kampen, men underveis er vi for proffe til at det blir noe særlig fleiping, forsikrer han.