Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Discovery vurderer oppkjøp i sykkelsporten

Skal være interessert i en av de tre store.

STERK MERKEVARE: Giro d´Italia kan havne i amerikanske eller kinesiske hender i løpet av kort tid. Det melder avisen Milano Finanza.  EPA/CLAUDIO PERI
STERK MERKEVARE: Giro d´Italia kan havne i amerikanske eller kinesiske hender i løpet av kort tid. Det melder avisen Milano Finanza. EPA/CLAUDIO PERI Vis mer

(procycling.no): RCS Mediagroup har pådratt seg høy gjeld, og merkevaren Giro d´Italia kan ende opp med å bli solgt i neste uke, skriver Cycling Weekly.

Nettstedet referer til Milano Finanza, som igjen hebder at tre budgivere står klare: Amerikanske IMG og Discovery-gruppen, samt Wang Jinalins Wanda Sports.

Discovery Communications har sin egen TV-kanal, Discovery Channel, og er heller ikke ukjent med sykkelsporten fra før av. I tre år sponset de laget til Lance Armstrong via penger de dro inn fra TV-kanalen.
 
Sitter på store rettigheter i Norge I Norge er de beste kjent som eieren av TVNorge, og har den siste tiden stått bak oppkjøp av OL-rettighetene fra 2018 til 2024, Norges kamper i kvalifiseringen til fotball-EM og nylig ble det klart at de viser Tippeligaen de neste seks årene, med oppstart i 2016.

• Les også: Kinas rikeste mann planlegger Grand Tour-oppkjøp

Om de får tilslaget på et av sykkelsportens største etapperitt, gjenstår å se.

Selskapet IMG, som har spesialisert seg på TV-rettigheter, skal også være interessert. De har vært mediapartner for RCS Sport de siste tre årene, og står blant annet bak programmet inCycle.

IMG er en direkte rival til Wang Jianlins Infront Sports & Media. Selskapet forvalter blant annet rettighetene til sykkel-VM på vegne av UCI.
 
Kinas rikeste mann Wang kjøpte opp Infront og rettighetene til Ironman tidligere i høst, og puttet det inn i selskapet Wanda Sports.

Jinalin er Kinas rikeste mann, og Wanda Sports har uttalt at «de ønsker å utvikle idretten på verdensbasis» ved å sikre seg rettigheter i stor skala.

Foruten Giro d´Italia står RCS Sport bak Milano-Sanremo, Strade Bianche, Tirreno Adriatico, Il Lombardia og Dubai Tour.

Artikkelen er levert av nyhetsnettstedet www.procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media