MED 10'ERN PÅ RYGGEN: Mikkel Diskerud har fått trøye nummer 10 på det amerikanske landslaget før VM. Her etter scoring mot Aserbajdsjan tirsdag denne uka. Foto: Kelley L Cox / USA TODAY Sports / NTB Scanpix
MED 10'ERN PÅ RYGGEN: Mikkel Diskerud har fått trøye nummer 10 på det amerikanske landslaget før VM. Her etter scoring mot Aserbajdsjan tirsdag denne uka. Foto: Kelley L Cox / USA TODAY Sports / NTB ScanpixVis mer

Diskerud ble rekruttert av USA da han skulle ta corner for Norge

- Det er en helt syk historie.

(Dagbladet): Mens det det norske landslaget tar sommerferie, er USAs Mikkel «Mix» Diskerud og Ghanas Adam Larsen Kwarasey godt i gang med forberedelsene til fotball-VM.

Og mens Kwarasey ligger godt an til å bli Ghanas førstekeeper, har Jürgen Klinsmann gitt Diskerud en nøkkelrolle i det amerikanske laget.

Det har folk i USA lagt merke til. Rosenborg-profilen er i ferd med å få et stort navn i sin mors hjemland.

At han har fått trøye nummer 10 demper ikke akkurat forventningene.

Norsk far - De ga meg bare nummeret. Jeg valgte det ikke. Men jeg har det bare til Landon (Donovan, som ble vraket fra troppen, journ.anm.) kommer tilbake og tar over. Han har flere landskamper enn meg, sier Mix i et stort intervju med USA Today.

Diskerud har norsk far og amerikansk mor, og har vokst opp i Norge.

Han står med flere kamper for aldersbestemte norske landslag, men måten han ble rekruttert av amerikanerne på er i beste fall bisarr:

Da Mix spilte en turnering med et norsk U-landslag, fikk han nemlig en litt spesiell henvendelse da han gjorde seg klar til å ta et hjørnespark.

Den amerikanske U20-treneren Thomas Rongen kom nemlig bort og spurte om Mix hadde amerikansk pass. Midtbanemannen svarte «ja», og la corneren inn i feltet.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Resten er historie.

Debuterte i 2010 - Det er en helt syk historie. Men forhåpentligvis hadde jeg funnet ut at det var mulig å spille for USA på en annen måte hvis han ikke hadde spurt, sier han til USA Today.

Diskerud debuterte for USA som 20-åring i 2010. Fire år seinere er han en av de største stjernene i Jürgen Klinsmanns lag.

Da USA slo Aserbajdsjan 2-0 i en VM-oppkjøringskamp i San Francisco tirsdag denne uka, scoret han like gjerne et av målene.

Det andre målet ble scoret av Aron Johannsson, som har islandske foreldre, og er blitt en god kompis av Diskerud.

Mix og USA møter Tyrkia på Red Bull Arena i New Jersey klokka 20, norsk tid i kveld.

• I VM møter amerikanerne Tyskland, Portugal og Kwaraseys Ghana i gruppespillet.

TIL VANLIG: Mikkel Diskerud startet karrieren i Stabæk, men tjener nå til livets opphold i Rosenborg. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
TIL VANLIG: Mikkel Diskerud startet karrieren i Stabæk, men tjener nå til livets opphold i Rosenborg. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix Vis mer