NORSKAMERIKANER: Mikkel Diskerud har amerikansk mor og norsk far og kvalifiserer i så måte til spill for begge nasjoner, og står med aldersbestemte landskamper for både USA og Norge. I en fotoreporasje i storavisa New York Times, blir «Mix» lansert som én av 11 som representerer landets fotballframtid.Foto: Digitalsport
NORSKAMERIKANER: Mikkel Diskerud har amerikansk mor og norsk far og kvalifiserer i så måte til spill for begge nasjoner, og står med aldersbestemte landskamper for både USA og Norge. I en fotoreporasje i storavisa New York Times, blir «Mix» lansert som én av 11 som representerer landets fotballframtid.Foto: DigitalsportVis mer

Diskerud lansert som USAs fotballframtid i New York Times

- Kjempemoro, sier «Mix».

|||(Dagbladet): Stabæks stjerneskudd, Mikkel «Mix» Diskerud (19), brettes ut som USAs fotballframtid i gigantavisen New York Times.

Tenåringen, som senest søndag sikret sin klubb ett poeng minuttet før full tid mot bunnlaget Sandefjord, presenteres i en reportasje i forbindelse med fotball-VM som en av elleve uslepne, amerikanske diamanter som skal sikre nasjonens fotballframtid.

Felles for dem alle er at de enten er født utenlands, eller har foreldre som er det. Mikkel Morgenstar Pålssønn Diskerud har amerikansk mor og er bokført med kamper for både det norske og det amerikanske ungdomslandslaget.

Pryder forsiden
Tidlig om morgen på Norges nasjonaldag ringte Sunday Magazines fotoredaktør til Stabæk og lurte på muligheten for å fotografere Diskerud. Og pinseaften åpnet muligheten seg - i garderoben på treningsbanen Nadderud.

- The New York Times fløy inn den franske fotografen Charles Fréger og hans nederlandske assistent, Rinjske. De kom direkte fra Salt Lake City og Dallas, hvor noen av de andre spillerne i serien ble fotografert, opplyser Jørgen Roll i Stabæk Media.

Diskerud er avbildet i forsidehenvisningen til bildeserien i magasinet, som daglig leses av over 16 millioner mennesker på nett og over 2 millioner på papir. Etter å ha sett sluttresultatet, er Diskerud selv strålende fornøyd.

- Kjempemoro! Jeg fikk se bildet for første gang i dag, og hørte at jeg til og med hadde havnet på forsiden av magasinet. Det er selvfølgelig stort å være avbildet i en ganske så anerkjent avis som New York Times, sier Diskerud til Dagbladet.

Vil spille OL
Selv om 19-åringen nå lanseres som en del av fotballframtiden på andre siden av Atlanteren, vil han si minst mulig om han ønsker å representere USA eller Norge på A-landslagsnivå. I første omgang tenker han to år fram i tid på det som skal skje i London.

- Jeg ønsker å spille OL for USA i 2012, og det er det nærmeste målet jeg har satt meg. Derfor fokuserer jeg bare på det i øyeblikket, understreker Diskerud.

I teorien står han fritt til å velge mellom USA og Norge inntil han gjør sin A-debut for én av dem. Fifa fjernet i fjor kravet om at et slikt valg måtte tas ved fylte 21 år.

De øvrige ti spillerne som presenteres er Samir Badr (18, Porto), Cesar Zamora (19, Chivas), Juan Agudelo (17, NY Red Bulls), Kofi Sarkodie (19, University of Akron), Bryan Dominguez (19, Miami), Moises Orozco (18, Real So Cal), Zarek Valentin (18, University of Akron), Perica Marosevic (21, Dallas), Kyle Davies (21, Dallas) og Luis Gil (16, Real Salt Lake).

• Bildet av Diskerud og resten av USAs fotballframtid kan du se HER.

(Dagbladet.no/NTB)