Diskerud og USA er klare for finalen i Gold Cup

Møter Panama i finalen.

FINALEKLAR:  Mix Diskerud er i finalen med USA. Her fra kampen mot El Salvador tidligere i mesterskapet. Foto: Shawn Thew / EPA
FINALEKLAR: Mix Diskerud er i finalen med USA. Her fra kampen mot El Salvador tidligere i mesterskapet. Foto: Shawn Thew / EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USA er klar for finalen i Gold Cup i fotball etter en overbevisende 3-1 seier over Honduras onsdag. Landon Donovan sendte USA til finalen med to scoringer.

Det er femte gangen amerikanerne har spilt seg fram til finalen i denne turneringen, og Panama som slo Mexico 2-1 i den andre semifinalen, blir finalemotstander.

Donovan som virkelig har funnet storformen til denne turneringen, bidro sterkt til den amerikanske seieren med sine to scoringer etter 27 og 53 minutter, men det var Eddie Johnson som ga USA ledelsen onsdag etter bare 11 minutters spill.

Honduras reduserte den amerikanske 2-0 ledelsen sju minutter ut i annen omgang, men Donovan og co. hadde full kontroll og vant fullt fortjent.

Han har scoret tre mål og hatt fire assists på de to siste kampene. Det forteller at han er en svært nytt angriper for det amerikanske laget, og i semifinalen mot Honduras spilte han rett og slett strålende.

Nordmannen Mikkel «Mix» Diskerud fikk 24 minutter på banen i onsdagens semifinale. Han ble byttet inn med José F. Torres 66 minutter ut i kampen.

Panama tok ledelsen etter bare 13 minutter i semifinalekampen mot Mexico. Blas A. Perez scoret. Etter 26 minutter skapte Luis A. Montes nytt håp for Mexico med sin utligning, men halvtimen før slutt ble Roman Torres matchvinner, noe som sendte Panama til finalen i Gold Cup denne gangen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer