FORTID: New York City FC er et lukket kapittel i Mikkel Diskeruds karriere. Foto: AP Photo / Julie Jacobson
FORTID: New York City FC er et lukket kapittel i Mikkel Diskeruds karriere. Foto: AP Photo / Julie JacobsonVis mer

Mikkel «Mix» Morgenstar Pålssønn Diskerud

Diskerud på vei til IFK Göteborg:  - Litt uventet at han velger Sverige

Nært forestående låneovergang til IFK Göteborg.

(Dagbladet): Den norsk-amerikanske midtbanespilleren er nær en overgang til IFK Göteborg, ifølge svenske GT. «Mix» trente med norske klubber i vinter, men ser ut til å dra til «søta bror».

- Det er litt uventet. Thomas Rogne spiller der og er god venn med Diskerud. Jeg tror det er den koblingen som drar han dit, fordi de vil spille sammen, forklarer Daniel Nannskog.

EKSPERT: Ikke bare er Nannskog Allsvenskan-ekspert, men også tidligere lagkamerat med Diskerud. Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
EKSPERT: Ikke bare er Nannskog Allsvenskan-ekspert, men også tidligere lagkamerat med Diskerud. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Expressen skriver at ingenting er klart enda, bortsett fra at spilleren er i Göteborg og håper å sluttføre samtalene.

- Det er kult. For meg som jobber med svensk fotball blir det gøy å følge en gammel lagkamerat. Det blir spennende med en spiller som er god teknisk og har god spilleforståelse. Han kan gjøre mye nytte i IFK Göteborg, forteller Nannskog til Dagbladet.

26-åringen ble kjøpt løs av kontrakten med New York City, men selve serien MLS er fortsatt bundet til kontrakten. Sportsdirektøren i IFK Göteborg at overgangen er komplisert.

– Vi har interesse av han, det har vi. Det er en veldig dyktig spiller. Men det er ikke så lett hele saken. Det er veldig komplisert. Det er det alltid når det er USA. De har merkelige regler og det er veldig vanskelig å jobbe med. Flere parter er innblandet og det er ofte en veldig lang prosess. Slik var det med Alvbåge (som flyttet til Minnesota før sesongen) og sånn har det vært med andre. Det går alltid treigt, sier Mats Gren til GP.

MIØJØSKIFTE: Der later til at Diskerud bytter ut New York City med Göteborg. Foto: Ørjan F. Ellingvåg
MIØJØSKIFTE: Der later til at Diskerud bytter ut New York City med Göteborg. Foto: Ørjan F. Ellingvåg Vis mer

Selv om overgangen ikke er fullført, mener Nannskog at Göteborg trenger den type spiller.

- Å dra fra New York City FC kjennes ok. Han har ikke spilt så mye der. Göteborg trenger den type spiller som er kreativ og kan lure motstanderne.

Videre forteller den SVT-eksperten at han Diskerud trenger å finne tilbake til storslaget.

- Jeg tror den «Mix» jeg kjenner vil være en bra signering. Han trenger å få frem til riktige «Mix», og vise at han er en av de beste i Allsvenskan. Slik han spilte i Rosenborg og i Stabæk da jeg selv spilte der, sier Nannskog.

Diskerud har trent med norske klubber som Tromsø og Stabæk i vinter. Tidligere har den norske U-landslagsspilleren spilt for Stabæk, Gent og Rosenborg.