Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Diskerud sentral for USA da VM-billetten ble sikret

Slo Mexico 2-0 i natt.

 SENTRAL:  Rosenborgs Mikkel Diskerud var sentral i nattens kamp mot Mexico, hvor USA ble klar for VM i Brasil. Foto: Digitalsport
SENTRAL: Rosenborgs Mikkel Diskerud var sentral i nattens kamp mot Mexico, hvor USA ble klar for VM i Brasil. Foto: Digitalsport Vis mer

Mikkel Diskerud hadde en målgivende pasning da USA kvalifiserte seg til VM-sluttspillet i fotball etter 2-0-seier mot Mexico tirsdag.

Etter en målløs første omgang tok USA ledelsen ved Eddie Johnson fire minutter etter hvilen.

Diskerud ble byttet inn for målscorer Johnson etter 76 minutter.

Like etter gjorde Landon Donovan 2-0 for amerikanerne. Fra kort hold satte han ballen i mål etter et innlegg fra Diskerud, ifølge ESPN.

- Dette er spesielt. Jeg er stolt over laget og det harde arbeidet gutta har lagt ned. Alle fortjener dette, sa Donovan etter seieren.

- Milepæl Det er sjuende gang på rad USA kvalifiserer seg til VM. Mesterskapet arrangeres i Brasil neste år.

Også Costa Rica ble VM-klar etter 1-1 borte mot Jamaica.

USA-trener Jürgen Klinsmann vant VM som spiller for Vest-Tyskland i 1990. Han ser fram til å delta i sitt annet VM-sluttspill som landslagstrener. I 2006 ledet han Tyskland til bronse på hjemmebane.

- Det er en stor milepæl hver gang du tar deg til VM, som er verdens største idrettsturnering. Det er ekstra spesielt nå som mesterskapet går i Brasil. Dette betyr mye for oss, fansen og landet, sa Klinsmann.
- Skammer oss Mexico har hatt en elendig kvalifisering. Laget ligger nest sist i kvalifiseringsgruppen og står med bare åtte poeng etter like mange kamper.

Mexicanerne har scoret fattige fire mål.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si. Vi skammer oss og står i gjeld til folket vårt, sa midtbanespiller Christian Gimenez etter tapet.

Mexico må slo Panama i oktober for å ha en mulighet for å ta seg til VM.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling