Disket etter marihuana-bruk

NAGANO (NTB-Reuters): Snowboard-vinneren Ross Rebagliati fra Canada, ble i dag diskvalifisert for doping. Urinprøven han avga etter seieren i storslalåm søndag var positiv på marihuana. Rebaglati var tidenes første OL-vinner i snowboard inntil han ble diskvalifisert i dag morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den internasjonale olympiske komité bekreftet på et pressemøte at Rebagliati er diskvalifisert, men opplyste også at det ikke var en enstemmig avgjørelse. Det canadiske laget har anket saken inn for idrettens voldgiftsrett, som må avgjøre den innen et døgn.

IOK-styret vedtok diskvalifikasjonen på anbefaling fra den medisinske kommisjonen, men først etter langvarig debatt og med stemmetallet 3-2. To medlemmer avsto fra å stemme, i tillegg til president Juan Antonio Samaranch.

Alternativet var å la Rebagliati slippe med en streng irettesettelse men beholde medaljen. Marihuana står på forbudslista, men det er delte meninger om hvorvidt det kan regnes som prestasjonsfremmende.

- Det var ingen enkel avgjørelse, det skal jeg love dere, sa IOK-direktør Francois Carrard på pressekonferansen.

- Ufattelig

- Det er ufattelig at jeg alltid vil bli husket som den første OL-vinneren i snowboard, jublet Rebagliati søndag. Nå blir han i stedet husket som den første som er fratatt en gullmedalje i vinter-OL på grunn av doping.

Det er ikke første gang en canadier mister et OL-gull på grunn av doping. Den første var Ben Johnson som ble fratatt 100 meter-gullet i Seoul for ti år siden i tidenes mest omtalte dopingsak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer