Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Disket fra femteplass

Dypt skuffet fikk Aksel Lund Svindal radiobeskjed om at han ble disket fra den knallsterke femteplassen i slalåm.

BEAVER CREEK (Dagbladet): Aksel Lund Svindal lå på 19. plass etter førsteomgang. Det luktet sensasjon i målområdet da løper etter løper måtte gi tapt for Aksels finaleomgang. 53.54 sekunder var beste omgangstid. Sjøl sto Aksel og smilte og jublet - helt til han helt tilfeldig så noen porter av sitt eget løp på storskjermen. Da stivnet blikket.

-  På skjermen ser det ut som jeg hektet i en port, men jeg kjente ingenting. Derfor tror jeg ikke jeg blir disket, sa Aksel.

Bare fire løpere sto til slutt foran Aksel på resultatlista, og Aksel tviholdt fortsatt på håpet.

Umulig å se

Rundt 15 trenere så Aksels passering av porten det gjaldt. Ingen reagerte - før de så TV-bildene. Selv Lund Svindal måtte gi opp håpet da landslagssjef Atle Skårdal ga beskjed over radioen.

-  Dette føles kjipt. I det ene øyeblikket tror jeg at jeg er nummer fem og i det neste får jeg ingenting, sier Lund Svindal.

Slalåmtrener Øyvind Rognmo forklarer hva Skårdal så på TV-bildene sammen med juryen.

-  Aksel får tuppen av skia akkurat over porten, men går klar med resten av kroppen. Han har ingen utslag med beina, så det er nesten umulig å se.

Fin uke

Uansett drar Lund Svindal hjem til velfortjente fridager med visshet om at han nå kan kjempe om pallplasseringer i alle fire disipliner. I Beaver Creek ble det 11. plass i super-G, 8. plass i utfor, 4. plass i storslalåm - og gårsdagens bitre disk.

-  Aksel er på vei mot verdenstoppen i fire disipliner. Ingen tvil om det, sier Rognmo.

Sjøl hadde Lund Svindal vanskelig for å glede seg over dette i skuffelsen over disken.

-  Det er vanskelig å glede seg, men dette er inspirerende for videre satsing i alle disipliner, sier Lund Svindal.

For resten av slalåmlaget ble det heller ingen gladdag. Andreas Nilsen sjokket riktignok med 10. plass etter førsteomgang med startnummer 50. I andreomgang feilet han grovt, Tom Stiansen og Hans Petter Buraas kjørte ut. Truls Ove Karlsen kom ikke til andreomgang.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media