Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Disket fra VM-gull

Løp ned konkurrent.

FALT: Natalia Rodriguez trøster Gelete Burka etter at den etiopiske løperen ble løpt ned av den spanske jente. Foto: AFP
FALT: Natalia Rodriguez trøster Gelete Burka etter at den etiopiske løperen ble løpt ned av den spanske jente. Foto: AFP Vis mer

Maryam Yusuf Jamal fra Bahrain ble verdensmester på kvinnenes 1500 meter i Berlin, men først etter at spanske Natalia Rodriguez ble diskvalifisert.

Rodriguez løp inn til 4.03,36 og poserte med det spanske flagget i målområdet. Feiringen ble brutalt avbrutt da juryen kom fram til at hun hadde dyttet bort Etiopias storfavoritt Gelete Burka i den hektiske avslutningen.

Det spanske laget droppet å anke etter å ha sett TV-bilder av hendelsen. Det gjorde at VM-drømmen ble knust for Rodriguez. I stedet kunne plutselig Maryam Yusuf Jamal feire gull i stedet for sølv.

- Jeg så et ledig rom og så prøvde Burka å presse meg ut. Det var litt krangling, og så falt hun. Jeg gjorde ikke noe galt, sa Rodriguez forgjeves.

Jamals 4.03,74 holdt til den gjeveste medaljen, mens britiske Lisa Dobriskey ble flyttet opp til sølvplass og amerikanske Shannon Rowbury ble bronsevinner.

- Det var mye dytting i løpet, og jeg er veldig skuffet over at Gelete falt, sa Jamal, og la med en gang all skyld på Natalia Rodriguez.

- Hvis det ikke hadde skjedd hadde Gelete fått en topp tre-plassering. Men det tar ikke fra meg seieren, for hvis ikke den jenta hadde gjort som hun gjorde, så hadde jeg vunnet løpet, sa Jamal.

Storfavoritten Gelete Burka endte på tiendeplass etter sammenstøtet med Rodriguez.

(NTB)

PEPET UT: Natalia Rodriguez ble møtt av pipekonsert da hun feiret etter målgang. Foto: AFP
PEPET UT: Natalia Rodriguez ble møtt av pipekonsert da hun feiret etter målgang. Foto: AFP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling