Petter Northug positivt overrasket over seg selv

Disket, men optimist igjen: - Jeg hørte fliring fra publikum

Etter dagens sesongåpning på Beitostølen er Petter Northug nå betydelig mer positiv og optimistisk rundt sin egen langrennsframtid - til tross for diskvalifiseringen.

LYSPUNKT: Petter Northug ble diskvalifisert i sesongåpningen på 15 kilometer etter skøytetak i klassiskrennet, men fikk mange gode og oppløftende svar om egen form og tilstand. Foto: Bildbyrån
LYSPUNKT: Petter Northug ble diskvalifisert i sesongåpningen på 15 kilometer etter skøytetak i klassiskrennet, men fikk mange gode og oppløftende svar om egen form og tilstand. Foto: Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Petter Northug ble disket i sesongåpningen på Beitostølen etter for mange skøytetak i løpet av de 15 kilometerne i klassisk.

Northug var én av to som ble disket av herrene. Den andre var Emil Wiik fra Asker Skiklubb.

Mosvik-ekspressen var selv helt enig i beslutningen, som juryen begrunner slik:

- Det var mye skøyting av det vi så i TV-bildene og også gjennom egne opptak. Det var så mange skøytetak at det kvalifiserer til en disk, opplyser teknisk delegat Fridthjof Rannem.

I møte med Dagbladet og resten av pressekorpset på Beitostølen var imidlertid det en langt mer optimistisk og positiv utgave av Northug som viste seg fram enn onsdag.

Oppløftende

Da var han så negativ om egen form at han hintet om karriereslutt allerede før jul og mer eller mindre avskrev seg selv til VM i Seefeld.

Etter disken i dag var han imidlertid langt mer positiv. Northug gikk inn til ei tid som ville holdt til en oppløftende topp 20-plassering om han ikke hadde blitt disket.

22-åringen gikk raskere enn løpere som Mattis Stenshagen og Sindre Bjørnestad Skar og var ikke mer enn rundt 50 sekunder bak forrige sesongs verdensener Johannes Høsflot Klæbo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer