Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Disket på æresrunden

Kim Dong-Sung var godt i gang med æresrunden da dommerne disket ham i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kim Dong-Sung jublet over OL-seier på 1500 meter kortbaneløp, men gullgleden ble til bitter skuffelse. For amerikanske Apolo Ohno ble sølvskuffelsen like fort til triumf.

Sørkoreaneren gikk æresrunde med flagget da han fikk høre at han var diskvalifisert. Dermed ble han flyttet ned fra øverste trinn på seierspallen til 12. plass, og ble så sinna at han kastet flagget på isen.

Det var nemlig en kontroversiell avgjørelse da dommerne utropte 19-årige Ohno til OL-mester. Kim var først inn i siste sving, men Ohno reiste seg demonstrativt opp for å markere at han ble hindret. Dermed fikk han med seg publikum på massiv buing, og dommerne på disk.

I boksing snakker man om «hometown decisions». Men Ohno er ikke enig i at det var utslag av hjemmedømming.

- Jeg gjorde en bra manøver, lurte koreaneren ut, gikk på innsiden, og han stengte meg. Det er ingen tvil om det. God avgjørelse, sa han.

Andre var av en helt annen oppfatning. -Det var absurd å diske koreaneren, sa italienske Fabio Carta, som ble flyttet opp fra femte- til fjerdeplass.

Sør-Koreas lagledelse protesterte, først til juryen og så til ISU.

- Jeg sa til Kim at han er den ekte mesteren, sa trener Jun Myung-Kyu.

OVERRASKET: Amerikanske Apolo Ohno fikk gladnyhet på vei ut av banen: OL-gullet var hans. Foto: SCANPIX/AP
OVERRASKET: Amerikanske Apolo Ohno fikk gladnyhet på vei ut av banen: OL-gullet var hans. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Før lekene var Ohno spådd den medaljefangsten som ble Ole Einar Bjørndalens: Fire gull. Han prydet forsiden på Sports Illustrateds OL-nummer, og var ved siden av Michelle Kwan kanskje den mest omsvermede utøver i USAs enorme tropp.

I natt stilte han til start med seks ferske sting i en flenge på innsiden av låret, som en souvenir fra den spektakulære avslutningen av sin første OL-finale. Skaden til tross tok han første gullmedalje.

- Nå kan de ta meg ut i ørkenen og grave meg ned. Jeg har en gullmedalje. Det var det jeg trengte, sa Ohno, som lå bak i feltet det meste av finalen.

(NTB)

Hele Norges coronakart