Disney vil kjøpe Derby County

En ordentlig Mikke Mus-klubb?

(Dagbladet.no): Mikke Mus-cup. Mikke Mus-lag.

Dette er de lite flatterende karakteristikkene som fansen av og til bruker om dårlige lag, cuper eller hva det måtte være.

Men nå kan balløya endelig få et offisielt Mikke Mus-lag, ettersom en av Walt Disneys etterkommere har kastet seg inn kampen om å få kjøpe Derby County.

Klubbens styreformann, Adam Pearson, har denne uka vært i USA og holdt samtaler med Shamrock Holdings om en full overtakelse av Premier League-laget, ifølge Daily Mail.

Shamrock Holding eies og ledes av millardæren Roy Disney, Walt Disneys nevø. Han regnes som mannen som sitter på arven etter tegneserieskaperen. 

77-åringen er den tredje største aksjeeieren i Disney, og er kanskje mest kjent for å ha sørget for at Michael Eisner fikk sparken som daglig leder for to år siden.

Fra før er Premier League-klubbene Manchester United, Liverpool og Aston Villa på amerikanske hender.

Disney vil kjøpe Derby County
MIKKE, ROY og MINNI: Roy Disney, Walts nevø, er i samtaler om å kjøpe fotballklubben Derby County. Foto: HARUYOGSHI YAMAGUCHI/REUTERS/SCANPIX
MIKKE, ROY og MINNI: Roy Disney, Walts nevø, er i samtaler om å kjøpe fotballklubben Derby County. Foto: HARUYOGSHI YAMAGUCHI/REUTERS/SCANPIX Vis mer
FRA VÆR TIL MUS? Det er uvisst om Mikke Mus vil figurere i stedet for væren i Derby Countys logo hvis Roy Disney får kontrollen med klubben.