Disse 11 møter Vålerenga

Urutinerte backer, kroatisk stjerne.

Direkte klokka 20.30: Brugge - Vålerenga

BRUGGE (Dagbladet.no): Sjøl om Club Brugge er en anerkjent toppklubb i Europa, er det få nordmenn som kjenner lagets stjerner.

Derfor har Dagbladet.no bedt Steven Berghmans fra avisa Gazet van Antwerpen beskrive de 11 spillerne som møter Vålerenga i kveld.

Brugge prøvde seg på 4-4-2 da Sollied dro fra klubben. Det har ikke fungert, og de har gått tilbake til 4-3-3 de siste kampene. På grunn av skader velger Jan Ceulemans å prøve 4-4-2 igjen:


Keeper: Tomislav Butina

Spilte for Kroatia i EM 2004. Før mesterskapet var han ingen stor hit i Brugge og gjorde mange blemmer. Etter EM har han vært veldig god og mange sier det er han som utgjør forskjellen på Brugge og Anderlecht.

Høyreback: Günther Vanaudenaerde

Bare 21 år og dette er hans første hele sesong på A-laget. Normalt ville Olivier De Cock spilt her, men han er skadet. Vanaudenaerde er et av lagets usikkerhetsmomenter. Klart best deffensivt.

Midtstopper: Birger Maertens

Er ikke av de raskeste, og fikk en del kritikk i fjor fordi han heller ikke er noen stor ballkunstner. Men han er en fighter som er fra byen og har hjertet sitt i klubben. En lokal favoritt.

Midstopper: Joos Valgaeren

Kom fra Celtic i sommer, og er vant til den skotske fotballen, som er svært fysisk. Det kan bli viktig mot Vålerenga. Er også veldig rask.

Venstreback: Michael Klukowski

En ung kanadier som er inne i sin første sesong på A-laget. Best defensivt, men blir ofte med fram.

Høyre midtbane: Gaetan Englebert

Lagets ballvinner. Er fysisk sterk og tar mye defensivt ansvar på midten. I fjor spilte han høyre indreløper, men ble flyttet inn sentralt da Vermant kom til klubben.

Midtbane: Philippe Clement

Er god på hodet og er veldig erfaren. Har blant annet spilt i England. Kommer fram på offensive dødballer, og det kan være han som kommer til å markere Iversen. 32 landskamper, debuterte mot Norge i 1998.


Midtbane: Sven Vermant

Han har mye offensivt ansvar, og står bak mange av Brugges sjanser. Kom tilbake til Brugge i sommer, etter et opphold i Schalke. En svært sentral spiller.

Venstre midtbane: Ivan Leko

Har vært god i starten av sesongen, og flere mener han er enda bedre enn forgjengeren Ceh, som var en av lagets viktigste spillere. Har en fortid i Hajduk Split og Malaga, og trekker mye inn i banen.

Spiss: Gert Verheyen

Den mest erfarne spilleren på laget. Er fysisk sterk og meget god på hodet. Til tross for det, prøver han ofte å komme rundt på kanten for å være den som slår innlegg.

Spiss: Bosko Balaban

Lagets store stjerne, og oppfører seg også som en utafor bana. Har scoret to mål på tre kamper i serien, men sliter likevel litt med sjøltilliten. Treneren har imidlertid stor tro på ham og sier at dersom Balaban får ballen foran mål, blir det scoring i 80 prosent av tilfellene.

AVGJØRELSE I KVELD: Gert Verheyen og Tore André Flo fra det første oppgjøret mellom Brugge og Vålerenga.