TROPPEN ER KLAR: Roy Hodgson offentliggjorde i dag den engelske 23-mannstroppen. Foto: REUTERS/Russell Cheyne/NTB Scanpix
TROPPEN ER KLAR: Roy Hodgson offentliggjorde i dag den engelske 23-mannstroppen. Foto: REUTERS/Russell Cheyne/NTB ScanpixVis mer

Disse 23 skal forsvare Englands ære i Brasil. - Ja, jeg tror laget kan vinne VM

En rekke unggutter.

• Se hele troppen nederst i artikkelen

(Dagbladet): Roy Hodgson kunngjorde i dag klokka 15.00 den engelske 23-mannstroppen som skal forsvare «Three Lions'» ære i Brasil, og det mangler ikke på overraskelser.

- Det er en stor dag. En stor dag for meg, og det er noe jeg har tenkt veldig mye på. Det har vært mange avgjørelser, og de har ikke alle vært lette, men det er sånn jobben er. Dette laget vil ikke skuffe nasjonen på noen måte, sier Hodgson.

Allerede i går kveld ble det klart at Ashley Cole ikke blir med, og han svarte med å takke for seg i landslagsdrakta. Men i dag var det flere som ble skuffet.

- Skuffa Michael Carrick må etter alle solemerker finne seg i å sitte hjemme da moroa starter i midten av juni, mens Frank Lampard er tatt med i 23-mannstroppen.

- Frank er en veldig viktig del av laget. Du kan ikke sammenligne spillernes alder. Du må se på hva de bringer til laget. Han har vært kaptein ved flere anledninger, han er viktig i klubben sin og den kvaliteten han har vil være en stor ressurs for oss. Han fortjener en plass, sier Hodgson.

- Skuffa over å bli utelatt av troppen. Verdensmesterskap er spesielle og det er vondt å ikke få være med. Vil ønske alle gutta lykke til, skriver Carrick på Twitter.

Liverpool er klubben med flest spillere i troppen med fem (Glen Johnson, Steven Gerrard, Jordan Henderson, Raheem Sterling og Daniel Sturridge). I tillegg har også Southampton tre representanter i Adam Lallana, Luke Shaw og Rickie Lambert.

Tottenham på sin side er ikke like godt representert. For første gang på 60 år er det ikke en eneste Spurs-spiller i laget som reiser til VM. Et annet artig aspekt er at Chelsea har dobbelt så mange spillere i den brasilianske troppen som i den engelske.

Ungt blod Det er også et ungt lag. Lallana, Ross Barkley, Raheem Sterling, Luke Shaw og Alex Oxlade-Chamberlain er alle unge og spennende spillere som kan få med seg verdifull mesterskapserfaring.

- De unge spillerne har virkelig gjort et inntrykk. Jeg hadde ikke bestemt meg for et ungt lag, men de har levert så godt at man ikke kommer utenom dem. Hadde jeg måttet ta ut laget etter de siste to kvalik-kampene i oktober, hadde nok laget sett litt annerledes ut. Mye har skjedd siden den gang, sier Hodgson.

Og naturlig nok fikk Hodgson også spørsmålet om han tror laget hans kan gå hele veien. Noe England ikke har gjort siden 1966.

- Ja, jeg tror laget kan vinne VM. Om jeg ikke trodde det, hadde det ikke vært noe poeng, sier han.

England, som kanskje har blitt trukket i mesterskapets tøffeste gruppe, starter VM-eventyret mot Italia den 14. juni. Deretter venter Uruguay før Costa Rica er siste hinder på veien mot en åttedelsfinale.

Troppen til Brasil: Fraser Forster, Ben Foster, Joe Hart, Leighton Baines, Gary Cahill, Phil Jagielka, Glen Johnson, Phil Jones, Luke Shaw, Chris Smalling, Ross Barkley, Steven Gerrard, Jordan Henderson, Adam Lallana, Frank Lampard, James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain, Raheem Sterling, Jack Wilshere, Rickie Lambert, Wayne Rooney, Daniel Sturridge, Daniel Welbeck.

Hjemmeværende reserver: John Ruddy, Tom Cleverley, Jon Flanagan, Andy Carroll, Jermain Defoe, John Stones, Michael Carrick.

Artikkelen oppdateres