FAMILIERÅD: Olaf Tufte skal høre med kona Aina og barna Mie Lovise (9) og Herman Aurelius (6) før han bestemmer seg for hva han skal gjøre videre. Foto: NTB Scanpix
FAMILIERÅD: Olaf Tufte skal høre med kona Aina og barna Mie Lovise (9) og Herman Aurelius (6) før han bestemmer seg for hva han skal gjøre videre. Foto: NTB ScanpixVis mer

Familieråd avgjør Olaf Tuftes idrettsframtid

Disse avgjør om Olaf Tufte skal satse videre eller ikke

Olaf Tufte (40) og de norske roerne feiret OL-medaljene på Tufte gård torsdag kveld. Da kom beskjeden om at svenske Johan Flodin fortsetter som landslagssjef.

- Det var en gledelig beskjed å få. Dermed ser det lysere ut med tanke på min videre satsing, sier Olaf Tufte til NTB.

- Nå har du fått Flodin på plass. Hva må mer til for at du fortsetter?

- Det er et familieråd og så må jeg finne motivasjonen. Dessuten mangler det litt på den økonomiske biten, sier Tufte som tok sin fjerde OL-medalje i Rio med bronsen i dobbeltsculleren sammen med Kjetil Borch.

Steg

Hvis det skulle bli mer satsing er han ennå ikke helt klar på om den i så fall vil vare helt fram til Tokyo-OL i 2020.

- Jeg vil ta det steg for steg. Hadde jeg hadde vært 20 år hadde det ikke vært noe tvil. Det er veldig lurt å lytte til kroppen sin, sier 40-åringen.

- Hvilken båt er det i så fall du vil satse på?

- Det spiller ingen rolle. Jeg skal bare være i form jeg.

Flere

Under OL i Rio rodde Tufte sammen med Kjetil Borch i dobbeltsculler. Han har to OL-gull og flere VM-gull i singlesculler. I Sydney tok han sølv i dobbeltsculler med Fredrik Bekken. Det hele startet som 20-åring i Atlanta med firer uten styrmann.

– Det hadde kanskje vært noe å satse på norsk båt i dobbeltfirer?

– Vi må være flere enn fire for å hevde oss i en dobbeltfirer, men vi er ikke så langt unna å få til en bra båt der, svarer Tufte når NTB luftet den muligheten.

Norge har ved siden av Tufte også Kjetil Borch, Nils Jakob Hoff og lettvekteren Are Strandli som holder høyt internasjonalt nivå. Strandli rodde sammen med Truls Åmodt i vanlig dobbeltsculler under forrige helgs NM.

(NTB)