Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Disse bildene kan utestenge supporterne på livstid

Fotball-England er rystet.

- KRIGSSONE: Øyenvitner beskriver området rundt Upton Park i går kveld som en krigssone. Foto: AP
- KRIGSSONE: Øyenvitner beskriver området rundt Upton Park i går kveld som en krigssone. Foto: AP Vis mer

(Dagbladet.no) Kort tid etter trekningen av ligacupens andre runde ble hatmeldingene tastet inn på ulike debattforum på nettet.

Inn mot hatkampen mellom West Ham og Millwall ble det helt sikkert også avtalt møter mellom rivaliserende hooligan-gjenger via internett. Så selv om politiet rustet opp var det nesten dømt til å ende med sammenstøt i går kveld.

Likevel er England i dag rystet over scenene som utspant seg i gatene rundt og inne på Upton Park.

- Jeg støtter fullt ut fotballforbundets initiativ for at personer som blir identifisert som involverte i volden blir utestengt på livstid. Vi har gjort store framskritt de siste 20 åra i kampen mot fotballvolden og vil ikke tolerere en utvikling som går mot det mørke 70- og 80-tallet da dette forpestet sporten, sier idrettsminister Gerry Sutcliffe ifølge Press Association.

Slagmark
Sammenstøtene startet over to timer før kampstart, og supporterne kastet mursteiner og flasker mot hverandre. Områdene rundt stadion så ut som en slagmark.

VIL STUDERE BILDENE: Klubbene, fotballforbundet og britisk politi skal nå gå gjennom alt som finnes av video og bilder fra bråket utenfor og inne på stadion. Foto: AP
VIL STUDERE BILDENE: Klubbene, fotballforbundet og britisk politi skal nå gå gjennom alt som finnes av video og bilder fra bråket utenfor og inne på stadion. Foto: AP Vis mer

En 44 år gammel mann ble knivstukket i brystet, men tilstanden hans er nå stabil.

Et øyenvitne sa til BBC i går kveld at han så sin far ble båret bort skadd. Han hadde fått ei dartpil i hodet.

Det var også svært urolig inne på stadion. Det er sjelden bråk inne på engelske eliteseriearenaer, men denne gangen klarte ikke vaktene og politiet holde kontroll på supporterne. Ved tre anledninger stormet West Ham-fans banen. Den ene gangen tok det seks minutter før kampen kunne starte igjen.

- Det blir feil av meg å si at klubbene kan bli straffet, for det kan vise seg at de gjorde alt som sto i deres makt for å forhindre dette. Mest av alt vil vi ha enkeltpersoner - og det er mange av dem - identifisert, arrestert og kjørt gjennom det juridiske systemet. Som et minimum ønsker vi straffer som gjør at de blir utestengt fra fotballen på livstid, sier kommunikasjonsdirektør Adrian Bevington i FA til Sky Sports.

Bare 13 arrestert
Begge klubbene gikk raskt ut og fordømte handlingene til dem som står bak gårsdagens voldeligheter i Øst-London.

BLODIG: En mann får her behandling for skader han ble påført i bråket på utsiden av Upton Park. Foto: AP
BLODIG: En mann får her behandling for skader han ble påført i bråket på utsiden av Upton Park. Foto: AP Vis mer

«Vi skal handle så raskt som mulig, og de ansvarlige vil bli utestengt på livstid. Vi vil bruke videobevis, billedmateriale og vitnebeskrivelser for å identifisere dem, og vi vil samarbeide med politiet og fotballforbundet,» står det i en uttalelse på West Hams hjemmeside.

Også Millwall har gått ut på nettet og fordømt handlingene.

Opp mot 1000 politifolk var satt inn for å hindre bråk, men de klarte ikke stoppe supporterne fra å barke sammen. I tillegg til å kaste gjenstander mot hverandre ble det også tent flere små bål i gatene. Selv om opptøyene var blant de største i England på lang tid, ble bare 13 personer arrestert.

Flere kan derimot vente seg politiet på døra de neste dagene, når lovens lange arm har gått gjennom videobildene.

Rystet Zola
- Jeg har spilt sju år i England og har aldri sett noe liknende. Dette er definitivt ikke bra for fotballen, jeg er sjokkert. Jeg visste at dette er en kamp som betyr mye for de to supportergruppene, men jeg hadde ikke forestilt meg noe som dette, sier West Ham-manager Gianfranco Zola til BBC.

1000 POLITIFOLK: Opp mot 1000 politifolk var i sving da supportere fra West Ham og Millwall barket sammen. Foto: AP
1000 POLITIFOLK: Opp mot 1000 politifolk var i sving da supportere fra West Ham og Millwall barket sammen. Foto: AP Vis mer

Italieneren sto rystet på sidelinja, mens han så supporterne storme inn på banen.

- Hva kan jeg si? Jeg er en idrettens mann. Jeg elsker denne sporten. Jeg elsker å gå på banen for å gjøre det underholdende for supporterne, men dette er utenfor min makt, sier Zola.

Millwall-manager Kenny Jackett forteller at han ikke ble redd da det strømmet tilskuere inn på banen.

- Jeg fryktet ikke for min egen sikkerhet. Det var ingen Millwall-supportere på banen, de holdt seg der de skulle, sier Jackett.

STORMET BANEN: Supportere stormet banen tre ganger i går kveld. Her forsøker Jack Collison å overtale dem til å gå opp på tribunen igjen. Foto: REUTERS
STORMET BANEN: Supportere stormet banen tre ganger i går kveld. Her forsøker Jack Collison å overtale dem til å gå opp på tribunen igjen. Foto: REUTERS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling