Disse brasilianerne kan bare tenke seg én ting som er verre enn å tape i dag

- Det er «worst case scenario».

- Å TAPE ER UTENKELIG: Brasilianerne utenfor Mineirao stadion ser ikke på tap mot Chile i ettermiddag som et alternativ. - Vi vinner 3-0, sier de. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
- Å TAPE ER UTENKELIG: Brasilianerne utenfor Mineirao stadion ser ikke på tap mot Chile i ettermiddag som et alternativ. - Vi vinner 3-0, sier de. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Følg Brasil - Chile her fra klokka 18.

BELO HORIZONTE (Dagbladet): Brasil står nærmest stille før dagens åttedelsfinale mot Chile på Estadio Mineirao i Belo Horizonte.

Gruppespillet gikk greit for hjemmehåpene, men det er nå Neymar og Co skal starte den virkelige ferden mot finalen på Maracana - der de skal vinne sin sjette VM-tittel.

Alt annet kan oppsummeres som en nasjonal tragedie.

- Vi vinner 3-0 Da Dagbladet tok en runde for å lodde stemningen utenfor stadion tre timer før avspark, var festen allerede i gang.

Gulkledde fans sang, tegnet det brasilianske flagget på alle tenkelige - og utenkelige - steder, og gjorde seg klare til sambashow.

En kompisgjeng fra Sao Paulo startet festen på tribunen under åpningskampen mot Kroatia. I dag forventer de enda mer:

VIL ØDELEGGE FESTEN: Disse gutta fra Santiago tror Chiles turbolag vil ødelegge den brasilianske festen i ettermiddag. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
VIL ØDELEGGE FESTEN: Disse gutta fra Santiago tror Chiles turbolag vil ødelegge den brasilianske festen i ettermiddag. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet Vis mer

- Atmosfæren var helt utrolig i åpningskampen. I dag blir den enda bedre, sier en av kameratene, Caio Macedo, til Dagbladet.

- Hva tror du resultatet blir i dag?

- Brasil vinner 3-0. Neymar scorer to, og så setter David Luiz inn det siste, sier Macedo.

- På frispark?

- Selvfølgelig.

Tap er utenkelig - Hvordan vil brasilianerne reagere dersom dere skulle ryke ut i ettermiddag?

- Tape? Det inngår ikke i planene, for å si det sånn.

KLARE: Det var god stemning i Belo Horizonte i går da Neymar (t.h.) og resten av Brasils lag gjennomførte den siste treningen før dagens åttedelsfinale. Foto: AP Photo / Andre Penner / NTB Scanpix
KLARE: Det var god stemning i Belo Horizonte i går da Neymar (t.h.) og resten av Brasils lag gjennomførte den siste treningen før dagens åttedelsfinale. Foto: AP Photo / Andre Penner / NTB Scanpix Vis mer

- Er VM over for dere om dere ryker ut i dag?

- Ja. Men det er «worst case scenario». Vi tenker ikke engang på det.

Gutta vet bare om én ting som kan gjøre det enda verre hvis de gulgrønne ryker:

- Det absolutt verste som kan skje er at Messi og Argentina hever VM-trofeet på Maracana 13. juli. Vi hater argentinerne generelt, og Messi spesielt.

«Party poopers » Noen meter bortenfor kompisgjengen fra Sao Paulo, står en gjeng med chilenske fans fra hovedstaden Santiago og synger høylytt.

- Vi er her for å ødelegge historien til brasilianerne. Chile har sitt beste lag på lang tid. I dag vinner vi 2-0 etter scoringer av Sanchez og Eduardo Vargas, sier en av dem, Nicolás Rendic, til Dagbladet.

- Hvordan tror du hjemmefansen reagerer hvis dere vinner?

- Da kommer de til å gråte i lang tid framover, flirer Rendic.

Det har chileneren sannsynligvis helt rett i. Brasil-ekspert og forfatter Fredrik Ekelund skriver i Dagbladet i dag at at sambalandet kan eksplodere i sosial uro dersom det blir tap.

• Brasil - Chile sendes på NRK1 klokka 18.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer