IKKE GODT MOTTATT: De hvite draktene som USA skal spille med i Canada har ikke falt i smak hos amerikanerne. Foto: Nike
IKKE GODT MOTTATT: De hvite draktene som USA skal spille med i Canada har ikke falt i smak hos amerikanerne. Foto: NikeVis mer

Disse draktene har fått amerikanerne til å rase

Fargene falt ikke i smak.

(Dagbladet): Landslagsdrakter for damer er i vinden om dagen. Det norske kvinnelandslaget er misfornøyde med at de må spille i drakter som de selv mener ser ut som telt - og som de bruker klyper på ryggen for å stramme inn.

At de nye draktene til det amerikanske kvinnelandslaget i fotball kommer i fargene svart og hvit, har satt sinnene i kok på andre siden av Atlanteren.

Grunnen? Fordi ingenting ved draktene minner om det amerikanske flagget.

Svarer på kritikken - Nike lanserte de nye hjemmedraktene som USAs kvinnelandslag i fotball skal bære under sommerens VM. Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at det ble kjent at draktene ikke representerer noe ved det amerikanske flagget, skriver Usa Today.

Flagget er ikke å se noe sted, og verken rødt, hvit eller blått eksisterer ikke på draktene. I tillegg har fotballstrømpene fått et hint av neon-gult over seg.

Så sterk har kritikken mot de nye draktene vært at Nike har måttet gå ut med en forklaring på fargevalgene.

- Det er ikke alle land har en hyllest til flagget på sine drakter. Ta verdensmesterne, Tyskland, for eksempel, flagget deres er gult, rødt og svart, men draktene deres er hvite med svarte detaljer på. Jeg forstår at folk stiller spørsmål ved fargene, men det er mange landslag som ikke har drakter med flaggets farger, sier nestleder i Nikes kommunikasjonsavdeling, Charlie Brooks, til Usa Today.

Laget av plastflasker Nike understreker at tilbakemeldingen de har fått fra kvinnelandslaget er kun positiv.

- De gleder seg, og de elsker draktene, sier Brooks.

Nike sier at det ikke er disse draktene herrelandslaget skal bære framover, og at de kun er ment for sommerens mesterskap.

Damelandslagets nye drakter er det første settet noensinne som også kan kjøpes i herrestørrelser. I tillegg er hver drakt laget av 18 resirkulerte plastikkflasker.

De nye norske landslagsdraktene ble presentert i mars, og ble vist fram av Martin Ødegaard og Caroline Graham Hansen. Hele 27 prosent av våre lesere mente da at det er Norges vakreste drakter gjennom tidende.