Disse er allerede koblet til Chelsea-jobben

Russiske rubler gjør at Roman Abramovitsj kan hente akkurat den han vil.

(Dagbladet.no) Det er ikke mange timer siden José Mourinho trakk seg som Chelsea-manager. Likevel har det allerede dukket opp mange navn på mulige erstattere i sjefstolen på Stamford Bridge.

• Ikke så rart, for det er en svært attraktiv jobb.

• Samtidig er den uhyre utsatt. For Chelsea-eier Roman Abramovitsj vil ha Champions League-trofeet i skapet allerede neste vår.

En ting er å hoppe etter Bjørn Wirkola. Men det er ikke noe lettere å sjefe etter Jose Mourinho.Sportsdirektør Avram Grant kommer trolig til å ta over laget midlertidig. Den tidligere landslagssjefen til Israel er en nær venn av Abramovitsj, men russeren kommer nok trolig til å jakte på et større navn på sikt.

Didier Deschamps

Et navn som ble nevnt ofte i britisk presse i morgentimene, var Didier Deschamps.

Franskmannen spilte bare ett år i Chelsea, sesongen 1999/2000 - og da ble han FA-cupmester. Deschamps var kaptein på det franske landslaget som ble verdensmester på hjemmebane i 1998 og europamester i 2000.

Han startet managerkarrieren i Monaco før han dro til Juventus. Etter forrige sesong, hvor han ledet Den gamle dame til opprykk til Serie A, trakk han seg fra jobben.

FERDIG: Omstendighetene rundt avgangen til José Mourinho er ikke offentliggjort ennå. Foto: AFP
FERDIG: Omstendighetene rundt avgangen til José Mourinho er ikke offentliggjort ennå. Foto: AFP Vis mer

Deschamps er nå uten managerjobb, og det gjør han ikke mindre aktuell til jobben.

Mark Hughes

Et annet navn som har blitt trukket opp av hatten er Mark Hughes. Blackburn-manageren har gjort sine saker bra på Ewood Park, noe som har ført til at han - sammen med blant annet Roy Keane - er nevnt som Sir Alex Fergusons mulige arvtaker når den tid kommer.

Men Hughes har også spilt i Chelsea tidligere - fra 1995 til 1998.

43-åringen er imidlertid kontraktsbundet til Blackburn, så Chelsea-eier Roman Abramovitsj må helt sikkert punge ut en del for å lokke waliseren sørover. Men, det har jo vist seg tidligere at penger ikke er noe problem hvis russeren har sett noe han har lyst på.

Det som taler i mot Hughes, er at han har for liten erfaring på toppnivå internasjonalt - og det er Champions League-bøtta som er den blåtrøyene strekker seg etter.

Juande Ramos

På grunn av Tottenhams dårlige start på sesongen ble det tidlig stilt spørsmål ved Spurs-sjef Martin Jol. Det var ikke mange Premier League-minutter som var unnagjort før oddsen på at han ble den første manageren som fikk fyken sank betraktelig.

Disse er allerede koblet til Chelsea-jobben

Etter lange møter på White Hart Lane ble det imidlertid bestemt at nederlenderen skulle fortsette.

Likevel har ryktene om at Sevilla-sjef Juande Ramos vil overta styringen hos nordlondonerne økt for hvert Tottenham-tap. Ramos har ledet Sevilla til to UEFA-cuptitler på rad.

Tidligere denne uka, i forkant av Champions League-kampen til Sevilla mot Arsenal, la ikke Ramos skjul på at han kan tenke seg å jobbe i England en gang i framtida.

Nå som Chelsea-jobben er ledig, kan den framtida komme raskere enn han hadde tenkt seg.

Guus Hiddink

Bli heller ikke overrasket om Guus Hiddink ender opp som en høyaktuell kandidat.

Nederlenderen leder for tida det russiske landslaget og Roman Abramovitsj har gode kontakter inn i det russiske fotballforbundet.

Hiddink har vært verden rundt i sin managerkarriere - i Nederland, Tyrkia, Spania, Spania, Sør-Korea, Australia og nå Russland. Han mangler imidlertid England på CV-en, og er helt sikkert lysten på å prøve seg på balløya.

Disse er allerede koblet til Chelsea-jobben

Stormakten ligger på 3. plass i EM-kvalgruppa, bak Kroatia og England. Derfor kan det godt hende Abramovitsj nøyer seg med en løsning hvor en midlertidtid manager styrer fram til kvaliken er over - og at Hiddink tar over i november.

Så sant ikke Russland kvalifiserer seg, da. Det er ikke umulig at Hiddink vil fortsette til over neste sommers EM i Østerrike og Sveits.

Jürgen Klinsmann

Den tidligere Tottenham-helten Jürgen Klinsmann er også et navn som blir nevnt i morgentimene i dag. Han var i Spurs i to perioder på 90-tallet, men skal likevel ha uttalt ønsker om å bli manager i Chelsea.

Tidligere denne uka gikk det rykter om at han ikke ville til White Hart Lane, fordi «klubben var for liten».

Klinsmann var landslagssjef i Tyskland fra 2004 til fotball-VM i fjor. Tyskeren bor i California og har derfor blitt koblet til flere jobber i Major League Soccer.

Men selv ikke LA Galaxy med David Beckham på laget har fristet ham nok.

Klinsmann ønsket ikke å flytte til Europa da han var landslagssjef, og pendlet fram og tilbake. Da gjenstår det bare å se om et eventuelt Chelsea-tilbud vil lokke ham over Atlanteren.

Fabio Capello

Italieneren er arbeidsledig for tida og er helt sikkert sulten på nye utfordringer. Og utfordringer blir ikke særlig mye større enn dette.

Capello har tidligere vært trener i AC Milan, Real Madrid, Roma og Juventus. Premier League frister helt sikkert, og navnet er så stort at Abramovitsj helt sikkert tenker tanken.

PS! Det har vært mange spekulasjoner rundt Knut Tørums Rosenborg-framtid de siste dagene. Kanskje han imponerte så mye på Stamford Bridge tirsdag at Abramovitsj går for bergenseren ...

KANDIDAT? Sportsdirektør Avram Grant tar trolig over midlertidig i hvert fall.
KANDIDAT? Sevilla-trener Juande Ramos.
KANDIDAT? Tidligere Tyskland-sjef Jürgen Klinsmann.
HVEM VIL HAN HA? Roman Abramovitsj styrer Chelsea med en hard hånd.
KANDIDAT? Didier Deschamps, for tida arbeidsledig.
KANDIDAT? Blackburn-manager Mark Hughes.
KANDIDAT? Russlands landslagssjef Guus Hiddink.