DET MANCHESTER UNITED ØNSKER: Zinedine Zidane vinner trofeer. Det er den egenskapen de ser etter når de nå skal erstatte Jose Mourinho på Old Trafford. Foto: GENYA SAVILOV / AFP / NTB Scanpix
DET MANCHESTER UNITED ØNSKER: Zinedine Zidane vinner trofeer. Det er den egenskapen de ser etter når de nå skal erstatte Jose Mourinho på Old Trafford. Foto: GENYA SAVILOV / AFP / NTB ScanpixVis mer

Jose Mourinho er ferdig i Manchester United

Disse er favoritter til å overta Manchester United

Bookmakernes odds rangerer, men Ole Gunnar Solskjær er favoritt.

Følg utviklingen i Manchester United i vårt livestudio utover kvelden.

Når Jose Mourinho nå har fått sparken i Manchester United, raser naturlig nok spekulasjonene om hvem som skal overta den falne storheten på Old Trafford.

Etter 26 poeng på 17 kamper i ligaen, en voldsom oppgave mot PSG i åttedelsfinalen i Champions League og svært variable og til tider lite publikumsvennlige prestasjoner på banen, kreves det mye av manageren som nå skal ta over roret.

Og den største favoritten av dem alle? Molde-trener Ole Gunnar Solskjær.

Den engelske tabloidavisa Daily Mirror hevder at Solskjær allerede er i samtaler med Manchester United, mens engelske The Telegraph melder at den tidligere assistenten Mike Phelan er på vei tilbake til klubben på dramatisk vis, sammen med Ole Gunnar Solskjær.

Det startet som et rykte tidligere i dag, da den anerkjente journalisten Mark Ogden meldte at Solskjær var aktuell for jobben. Siden har det tatt mer og mer av. Nå er Solskjær favoritt hos bookmakerne.

Administrerende direktør i Molde Fotballklubb, Øystein Neerland, skriver følgende i en sms til Dagbladet om Ole Gunnar Solskjær-ryktene:

- Jeg har ikke til hensikt å kommentere dette.

Etterfulgt av en god, gammeldags smiley.

Carrick foreløpig

Foreløpig skal Michael Carrick være bedt om å ta over jobben, til Manchester United har fått på plass en mer permanent eller midlertidig løsning.

Carrick er som kjent allerede i klubben som Mourinhos assistenttrener.

Det meste er med andre ord oppe i lufta akkurat nå, men det som er helt sikkert, er at Carrick langt fra var favoritt til å bli den neste United-manageren.

Det skal klubben, ifølge en pressemelding derfra, gjøre gjennom en grundig rekrutteringsprosess.

Carrick var tidlig niendemann på bettingselskapenes favorittliste, men oddsen kappes kontinuerlig nå som han skal være spurt om å ta det midlertidige ansvaret. Carrick er i skrivende stund nummer fem på oddsselskapenes favorittliste.

Zidane aktuell

En av dem med lavest odds for å overta på Old Trafford heter Zinedine Zidane.

Zidane trakk seg fra jobben som manager i Real Madrid i mai i år etter å ha ledet den spanske gigantklubben til tre Champions League-seire på rad.

Siden den gangen har den franske maestroen vært klubbløs, og kan i beste fall la seg overtale til å overta jobben til Mourinho ganske raskt.

Derfor får du heller ikke mer enn mellom tre og seks i odds på at Zidane blir den neste permanente manageren i Manchester United.

Blanc og to til

Nummer to på lista er også fransk, og i samme alder og kategori som Zidane. Laurent Blanc har ikke trent noe lag siden han fikk sparken i Paris Saint-Germain etter 2016-sesongen.

Blanc ledet PSG til tre strake seriegull, men kvartfinaletapet mot Manchester City i Champions League kostet ham den jobben.

At Blanc også har to sesonger som spiller på Old Trafford, og sånn sett vet hva han går til, teller positivt i Blancs favør.

Tottenham-trener Mauricio Pochettino har også krabbet seg oppover oddsfavorittlista i løpet av dagen. Han er nummer fire på lista nå, og fikk spørsmål om jobben på en pressekonferanse i dag - hvor han ikke la ballen helt død.

Conte?

En annen gammel Chelsea-kjenning, Antonio Conte, er også en av favorittene til å overta Manchester United.

Conte vant Premier League med Chelsea i sin første sesong i klubben, men fikk sparken i juli. Den karismatiske italieneren kan ha akkurat det som kreves for å snu skuta på Old Trafford på kort tid, men er altså bare nummer seks i rekka av odds-favoritter til å overta jobben permanent.