NOMINERT: Luka Modric og Kylian Mbappé ble kåret til VMs beste spiller og VMs beste unge spiller. Begge er nominert til årets spiller av FIFA. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach/NTB scanpix
NOMINERT: Luka Modric og Kylian Mbappé ble kåret til VMs beste spiller og VMs beste unge spiller. Begge er nominert til årets spiller av FIFA. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach/NTB scanpixVis mer

FIFA har nominert spillerne til årets spiller

Disse er nominert til årets spiller i verden

Luka Modric og Kylian Mbappé er blant de ti nominerte til å vinne FIFAs pris som årets beste mannlige spiller i verden. Neymar er utelatt.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) presenterte tirsdag de ti kandidatene til prisen.

Som vanlig er Cristiano Ronaldo og Lionel Messi nominert. Det samme er Kevin De Bruyne (Manchester City/Belgia), Antoine Griezmann (Atletico Madrid/Frankrike), Eden Hazard (Chelsea/Belgia), Harry Kane (Tottenham/England), Kylian Mbappé (PSG/Frankrike), Luka Modric (Real Madrid/Kroatia), Mohamed Salah (Liverpool/Egypt) og Raphaël Varane (Real Madrid/Frankrike).

Fire PL-kandidater

La Liga har flest kandidater med fem spillere. Cristiano Ronaldo har meldt overgang til italiensk Serie A, men var Real Madrid-spiller i perioden kåringen baserer seg på.

Premier League har fire kandidater, mens fransk Ligue 1 er representert ved stortalentet Mbappé. Den brasilianske superstjernen Neymar er derimot ikke nominert.

Raphaël Varane er den eneste kandidaten som ikke er midtbane- eller angrepsspiller.

Deles ut i september

På kvinnesiden er Norges superstjerne Ada Hegerberg blant de nominerte. Hun vant i mai mesterligaen med Lyon for tredje år på rad.

Nominasjonene baserer seg på spillernes prestasjoner fra 3. juli 2017 til 15. juli 2018.

Det er landslagssjefene og -kapteinene i FIFA-nasjonene, nasjonale medier og supportere som avgjør hvem som stikker av med prisene. Vinnerne blir kunngjort under FIFAs prisutdeling i London 24. september.