Idrett:

Disse er nominert til Idrettsgallaen. Tre færre priser enn  i fjor

Se hele lista.

NOMINERT: Ada Hegerberg ble kåret til Årets spiller i Europa tidligere i år. Nå er hun nominert til Årets navn og Årets kvinnelige utøver på Idrettsgallaen. Her er hun med Cristiano Ronaldo under utdeling i Monaco. Foto: Mustafa Yalcin / Anadolu Agency
NOMINERT: Ada Hegerberg ble kåret til Årets spiller i Europa tidligere i år. Nå er hun nominert til Årets navn og Årets kvinnelige utøver på Idrettsgallaen. Her er hun med Cristiano Ronaldo under utdeling i Monaco. Foto: Mustafa Yalcin / Anadolu Agency Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nominasjonslista til Idrettsgallaen, som arrangeres på Hamar 7. januar 2017, er klar.

- Det har vært et givende og spennende arbeid i juryen, og jeg vil takke jury-medlemmene for inspirerende diskusjoner. Når vi fordyper oss i mangfoldet i norsk toppidrett, så er det mange fremragende kandidater til å vinne pris på idrettsgallaen. Noen av dem må dessverre innse at de ikke er nominert. Den nye ordningen av kategoriene har gitt en ny dynamikk i klassene, og gitt grunnlag for gode debatter, sier Tore Øvrebø, juryleder og Toppidrettssjef ved Olympiatoppen, .

Juryen består av Karen Marie Ellefsen, Hanne Haugland, Lise Klaveness, Kjetil André Aamodt og Jan-Erik Aalbu og juryleder Tore Øvrebø.

- Det er mange gode kandidater i alle klassene, så alle de nominerte er i godt selskap. Det er oppløftende å se at selv i et år hvor målene for OL i Rio ikke ble nådd, så er det en lang rekke gode prestasjoner som blir fremhevet gjennom nominasjonene, sier Øvrebø.

Det er ny struktur på prisene for Idrettsgalla 2017. «Åpen klasse» er tatt bort, i tillegg er alle lagklassene samlet i klassen «Årets lag». Det betyr at «Årets teamprestasjon» og «Årets lagspiller» er fjernet, og at lagspillere i spesielle tilfeller kan nomineres i klassene «Årets kvinnelige utøver» eller «Årets mannlige utøver». Antall priser på idrettsgallaen blir da 11, mot 14 i fjor, skriver Norges Idrettsforbund i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer